Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Mitä tehdä Turussa? Katso Ellen toimituksen suositukset

09.07.2018

Kiinnostaako Turun salaisin kahvila, paras piknik-paikka tai söpöimmät muotiputiikit? Kokosimme listan kesäkaupungin helmistä.

Suunnitteilla kesäretki Turkuun? Suomen vanhimmalla kaupungilla on paljon muutakin tarjottavanaan kuin tuomiokirkko ja Turunlinna.

Paikallisten suosikki: Jokiranta

Aurajoen ranta on Turun suosituinta aluetta. Rantaa reunustavat viihtyisät ravintolat, terassit, kahvilat ja kioskit. Turistien suosiossa ovat myös jokilaivat, joista osa on auki ympäri vuoden. Kierrettyäsi paikalliset putiikit ja salaperäisen Cafe Qwenselin (maista ainakin suklaakakkua!) kaupunkilautta Föri kuljettaa sinut Aurajoen toiselle puolelle Samppalinnaan. Aktiivisen liikkujan kannattaa kulkea lenkkireitti Halisten koskelle, Aurajoen pohjoispuolelle.

Päivä veneilijänä: Piknik-vene Låna

Paras piknikpaikka Turussa saattaa olla Lånan vuokravene. Laskeudu vuokraveneellä vesille, kun jokiranta on nähty ja koluttu. Kaupungin profiili näyttää veden rajasta katsottuna täysin uudenlaiselta. Sympaattiseen veneeseen mahtuu kahdeksan hengen porukka, ja eväät voi halutessaan ostaa Lånan omasta kahvilasta mukaan.

Paras joukkoliikkenneväline: vesibussi Ruissaloon

Turun joukkoliikenteeseen kuuluva vesibussi liikennöi Aurajoen rannasta Ruissaloon. Vietä siis kesäpäivä Ruisrockista tutuilla alueilla nauttien luonnon rauhasta ilman hälyä ja ihmismassaa. Paikka tuntuu uskomattoman paljon pienemmältä kuin festarien aikana!

Monipuolisin puisto: Samppalinna

Samppalinnanpuisto on yksi Turun parhaista piknik-paikoista, josta on mahtavat näkymät jokirantaan. Alueella on myös suosittu ravintola (sekin nimeltään Samppalinna), jossa voi nauttia rennosta terassista ja live-esityksistä. Lisäksi Samppalinnassa on maauimala sekä yksi Suomen suurimmista kesäteattereista.

Perinteikästä tunnelmaa: Kauppahalli

Korttelinmittaisesta, perinteikkäästä kauppahallista löydät erilaisia kojuja ja ravintoloita. Nappaa mukaan piknik-eväät tai istahda nauttimaan ateriasi paikan päällä. Suosituksia saa ainakin kasvisravintola Roots Kitchen.

Salaisin kahvila: Apteekkimuseo ja Cafe Qwensel

Apteekkimuseon talossa pääset näkemään 1700-luvun herrasväen asumistyyliä sekä Suomen vanhimman apteekkisisustuksen ja yrttivaraston. Cafe Qwensel taas tarjoaa Turun parhaat itsetehdyt mehut ja leivonnaiset. Syö ne salaisella sisäpihalla piilossa ihmisvilinältä.

Putiikkikierroksen tärpit: Televisio Lifestyle Store, OMB ja Local Shop

Televisio-putiikki piilottelee jokirannan sisäpihoilla, mutta paikan päälle löytävä ei pety: ihanassa liikkeessä on runsas tarjonta Suomi-muodin helmiä, kuten Hálo ja R/H. Joen toiselta puolelta löydät suloisen Kui Designin Local Shopin, joka myy Turkulaista muotoilua. Sopeudut paikallisten joukkoon ostamalla  sieltä Föri-lautan fanituotteita. OMB taas myy suomalaista muotia keskustan kävelykadulla.

Linnareissu: Kakola

Suomen pahamaineisimmasta vankilasta löytyy nyt turisteille nähtävää ja koettavaa uskomattoman hienossa ympäristössä. Vankilan entisessä hallintosiivessä sijaitseva Kakolanruusu on tasokas ravintola, jonka laaja terassi levittäytyy Kakolan sisäpihalle. Tulevaisuudessa Kakolan palvelut tulevat laajenemaan entisestään; jatkossa karunkauniista vankilasta löytyy ainakin hotelli ja spa.

Kauneimmat maisemat: Saariston rengastie

Saariston rengastie on yksi parhaista kotimaanmatkailun kohteista. Matkan varrelle mahtuu monenlaista koettavaa ja nähtävää Turun saaristossa. Tutustu autolla ainutlaatuisiin maisemiin ja siirry saarelta toiselle maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten avulla. Alueella on ravintoloita ja yöpymismahdollisuuksia ympäri vuoden, mutta reitti on parhaimmillaan kesällä ja alkusyksyllä.

Lue myös:

Kesän to do -list: 6 tapahtumaa, joissa kannattaa käydä

Listasimme Turun parhaat ravintolat

 

Teksti
Kuvat Eeva Karesto ja Televisio Lifestyle Store
Tilaa Elle

Seuraa Elleä