Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Välimeren-risteily yhdistää kaupunkiloman ja pakettimatkan parhaat puolet

01.09.2018

Kaupunkiloma vai pakettimatka? Jos et osaa päättää, valitse Välimeren-risteily maailman suurimmalla laivalla. Siinä yhdistyvät molempien parhaat puolet.

Yhtenä päivänä jäätelöllä Rooman Espanjalaisilla portailla, toisena roséella Marseillen rantabulevardilla ja kolmantena aitoa napolilaispitsaa sen synnyinkaupungissa. Mikä parasta: illaksi all inclusive -henkiseen lomakeitaaseen lepuuttelemaan ja nauttimaan vaikkapa Broadwaylta tutusta Hairspray-musikaalista.

Välimeren risteily

Välimeren risteilyssä houkuttelevinta on helppous: ihan kuin yöpyisi all inclusive -hotellissa. Laukut kannetaan puolestasi laivaan, ja hintaan sisältyy päivittäinen hyttisiivous.

Tämän kaiken voi kokea Välimeren-risteilyllä. Siinä yhdistyvät pakettimatkan helppous ja kaupunkimatkan omatoimisuus: Symphony of the Seas -laiva lipuu viikon mittaisella reissulla joka aamu uuteen kaupunkiin, jossa päivän voi viettää haluamallaan tavalla. Tai jos viikko pötköttelyä aurinkotuolilla kuulostaa täydelliseltä, kukaan ei pakota poistumaan laivasta.

Vain aikuisille suunnatulla Solarium-osastolla on oma ravintola ja poreallas.

Uima-altaita laivalla on kahdeksan. Lapsiperheille on omat alueensa vesiliukumäkineen, kun taas rauhallisemmasta menosta nauttivat voivat paistatella päivää aurinkosängyillä uneksien vain aikuisille varatulla Solarium-allasosastolla. Allaspäivän jälkeen itseään voi hemmotella spa-osaston palveluilla. Niiden monipuolisuus kuvastaa hyvin laivan kaikille kaikkea -tarjontaa. Hierontojen, kasvohoitojen ja manikyyrien lisäksi salongista voi tilata vaikkapa botox-käsittelyn tai hampaidenvalkaisun.

Kaksikerroksisissa luksus­sviiteissä on erilliset makuu­huoneet, kylppärit poreammeineen, walk-in-vaatekaapit, jacuzzilla varustetut parvekkeet, oma baaritiski ja keittiö.

Aktiivilomat ovat vuoden suurimpia matkailutrendejä, mikä on huomioitu tänä keväänä lanseeratulla risteilyllä: laivalta löytyy muun muassa kiipeilyseinä, surffisimulaattori, minigolf-kenttä, juoksurata ja kuntosali ryhmäliikuntatunteineen. Lisäksi 18-kerroksiseen laivaan on mahdutettu jäähalli, teatteri ja New Yorkin Central Parkista inspiraationsa saanut ulkoilmapuisto. Paras puoli? Massiivisen kokonsa vuoksi laiva ei keinuta lainkaan.

Jos matkakassassa on ylimääräistä, Cartierin ja Hublotin liikkeissä voi shoppailla luksuskelloja ja -koruja. Muissa laivan putiikeissa myydään jenkkimerkkejä kuten Kate Spadea, Michael Korsia ja Rebecca Minkoffia.

Hyvä tietää Välimeren-risteilystä:

  • Laiva pysähtyy viikon matkalla kuuteen kaupunkiin: Barcelonaan, Palma de Mallorcaan, Marseilleen, Pisaan, Roomaan ja Napoliin. Risteilyn voi aloittaa joko Barcelonasta tai Roomasta.
  • Viikon risteily maksaa hyttivalinnasta riippuen noin tuhat euroa. Hintaan sisältyvät ruoat ja juomat erikoisravintoloita lukuun ottamatta.
  • Risteilysesonki päättyy Välimerellä lokakuussa.
  • Risteilyn voi varata jälleenmyyjiltä tai suoraan royalcaribbean.fi.

Merimatkat tekevät vahvaa paluuta. Tutustu myös näihin vaihtoehtoihin:

Putiikkihotelli merellä

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Erityisesti pariskunnille suunnattu Celebrity Edge -laiva on kuin putiikkihotelli merellä. Täällä unohtaa olevansa risteilyllä. celebritycruises.com

Kroatia purjehtien

Vuokraa kippari ja purjehdusvene ja seilaa Kroatian rannikolla – hintalappu vetää vertoja viikon rantalomalle Euroopassa. croatiayachclub.com

Lue myös:

Koe uudistunut Dubai – aavikkohotelleja ja luksuspalvelua

Sri Lankalle kannattaa mennä nyt, kun muut eivät ole vielä ehtineet

Euroopan täydelliset shoppailukaupungit

teksti Jaana Forsberg
kuvat Chris Sanders, Simon Brooke-Webb, Roy Riley ja Jaana Forsberg
Tilaa Elle

Seuraa Elleä