Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vaatekaapin siivous – näillä vinkeillä säilytät järjestyksen

21.12.2018

Ilmava ja väljä vaatekaappi palvelee täyteen ahdettua paremmin ja myös vaatteet pysyvät siisteinä.

5 x vaatekaapin siivous

1. Tee arjen asioista houkuttelevia antamalla niille vaatekaapin parhaat paikat. Viikkaa lempifarkut ja -neuleet ilmavasti ja ripusta eniten käytetyt housut ja puserot silitettyinä omille henkareilleen. Jos tanko­tilaa on vähän, ripusta kevyet topit ja puserot kapeille metallisille pesulahenkareille. Työvaatteille pyhitetty osio nopeuttaa aamuja, jos pukukoodi eroaa normityylistäsi.

2. Kaapin toiseksi parhaille paikoille pääsevät alus- ja urheiluvaatteet, jotka ovat päivittäisessä käytössä. Juhla-asut ja muut harvoin käytettävät vaatteet voi viikata hankalille ylähyllyille. Jos komerosi on syvä ja hämärä, lajittele vaatteet säilytyskoreihin. Niitä on helppo liikutella ja pitää siistinä.

3. Vapauta kaappitilaa varastoimalla kaikki sesonkiin sopimaton. Kiität itseäsi myöhemmin, kun vaihdatat korkolaput ja pesetät takit jo ennen pakkaamista. Puolen vuoden kuluttua varastossa olleet vaatteet tuntuvat taas freeseiltä, kun niitä ei ole nähnyt hetkeen.

4. Vie vähälle käytölle jääneet vaatteet keräykseen tai varaa kirppispöytä mahdollisimman nopeasti. Useilla muotiketjuilla on myymälöissään tekstiilinkeräyspisteitä, jotka ottavat vastaan myös rikkinäisiä vaatteita. Jos emmit, tuleeko ehjälle ja sopivan kokoiselle vaatteelle enää käyttöä, vie se varastoon.

5. Käy vaatekaappi läpi sesongin vaihtuessa ja aina silloin, kun pukeutuminen on tuntunut tahmealta jo monena aamuna peräkkäin.

Lue myös:

Konmarittajien vinkit vaatekaapin karsimiseen

Trendikkään pukeutujan vaatekaapista löytyvät nyt nämä vaatemerkit

Tällainen on täydellinen takkivaatekaappi

teksti Johanna Piispa
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä