Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ethän säilytä hajuvettä kylpyhuoneessa ja 9 muuta tuoksuvinkkiä

12.10.2018

Kerromme, miksi kahvinpurujen haistelu ei kannata ja miksi napa on oiva paikka hajuvedelle.

1. Älä liioittele

Kun olet ostamassa tuoksua, haistele korkeintaan kolmea eri tuoksua – sen jälkeen nenä menee sekaisin.

2. Unohda kahvinpurut

Jos tuntuu ettet enää haista eroja, vanha kikka hajuaistin putsaamisen on nuuhkaista kahvinpuruja. Se saattaa kuitenkin sekoittaa nenää entisestään. Neutraloi paletti mieluummin nuuhkaisemalla omaa, puhdasta ihoasi.

3. Odota kaksi tuntia

Raaka-aineet tuoksuvat eri ihoilla erilaisilta, joten testaa tuoksua aina omalle ihollesi. Tuoksu kehittyy iholla usean tunnin ajan, joten älä tee ostopäätöstä heti. Jos pidät tuoksusta vielä kahden tunnin päästä, olet löytänyt matchisi.

4. Pois kylppäristä

Älä säilytä tuoksuja kylpyhuoneen kaapissa, sillä jatkuva lämpötilan vaihtelu rikkoo tuoksujen molekyylit. Paras säilytyspaikka on kuiva ja pimeä, esimerkiksi makuuhuoneen kaappi.

5. Napa ja korvat hyötykäyttöön

Lisää tuoksua kehosi sykepaikoille: sellaisia ovat esimerkiksi ranteet ja kaula, mutta kokeile lisätä tuoksua myös korvien taakse ja navan yläpuolelle. Paidan alta kiipeävä tuoksu ei hyökkää esiin yhtä voimakkaasti kuin kaulalta. 2–3 paikkaa on hyvä määrä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

6. Vartalovoide riittää

Jos et pidä voimakkaista tuoksuista tai olet ammatissa, jossa sellaiset eivät ole toivottuja, kokeile parfymoituja vartalovoiteita.

7. Pue monta kerrosta

Mikäli haluat tuoksun säilyvän ihollasi pitkään, kerrosta sitä vartalollesi käyttämällä useampia saman tuoksuisia tuotteita: aloita suihkugeelillä, jatka body lotionilla ja viimeistele tuoksulla.

8. Stop ranteiden hieromiselle

Moni hieroo vanhasta tottumuksesta ranteita yhteen tuoksun lisäämisen jälkeen. Se ei kannata: hierominen saa herkät päällysnuotit haihtumaan pois ennenaikaisesti.

9. Tuoksuva poninhäntä

Parfyymiä ei kannata ruiskia hiuksiin, sillä niiden sisältämä alkoholi kuivattaa hiuksia. Pitkähiuksinen voi sen sijaan kokeilla lisätä tuoksuöljyä poninhännän latvoihin – tuoksu seuraa hienostuneesti perässä. Ihania tuoksuöljyjä löytyy esimerkiksi Frédéric Mallelta.

10. Kevyt tuulahdus

Saat yllesi sopivan kevyen tuoksun, kun suihkaiset hajuvettä ilmaan ja kävelet tuoksupilven läpi. Älä ruiski parfyymiä suoraan vaatteisiin: herkkiin materiaaleihin, kuten silkkiin, saattaa jäädä ikävät jäljet.

Vinkit antoivat helsinkiläisen Harmonia Perfume Galleryn Irina Gates ja Katja.

Lue myös:

Helsingin ensimmäinen niche-tuoksumyymälä on parfyymifriikin taivas

Mitä hajuvesiä hypetetään seuraavaksi? Löysimme tulevat tuoksuhitit

Sporttigurun kylppärinkaapilla: Stefanie Hagelstamin lempituotteet

 

teksti Anni Nissi
kuvat Valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä