Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Transmalli Teddy Quinlivan nousi nopeasti muotimaailman huipulle

25.06.2019

Teddy Quinlivan nousi mallimaailman huipulle kertomatta kenellekään olevansa transsukupuolinen. Nyt hän tukee toiminnallaan LGBTQ+-yhteisöä.

Kuvassa vasemmalla Reece King ja oikealla Teddy Quinlivan.[/caption]

Teddy Quinlivan, 24, on toiminut mallimaailmassa vasta muutaman vuoden, mutta on silti onnistunut saavuttamaan maailmanlaajuisen suosion: hän on työskennellyt suunnittelijoille, kuten Jeremy Scott ja Jason Wu. Vaikka Teddy Quinlivanin elämä tällä hetkellä hymyileekin, ei kaikki ole aina ollut näin hyvin.

Teddy on transnainen, mikä on vaikuttanut isolta hänen elämäänsä. Bostonissa varttunut Teddy sai kokea nuoruudessaan fyysistä ja henkistä väkivaltaa niin koulussa kuin kotona. Mekkoja ei kotona hyväksytty, ja sukulaisten edessä piti käyttäytyä kuin ’oikea poika’. Hän liikkui ulkona enimmäkseen iltaisin, sillä ei tuntenut päivisin oloaan turvalliseksi naistenvaatteissa ihmisten keskellä. Teini-iässä Teddy otti elämänsä omiin käsiinsä ja kertoi kotona avoimesti tuntemuksistaan.

”Olin jälleen kerran menossa illalla ulos ja muistan, miten äitini pysäytti minut. Jouduin selittämään hänelle, etten tunne olevani mies. Olin todella helpottunut, kun hän vastasi, että meidän pitää tehdä asialle jotain.”

Se oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun kukaan kysyi tätä minulta.

Äiti ei vielä tässäkään vaiheessa täysin ymmärtänyt tilannetta, mutta oli vihdoin valmis olemaan lapsensa tukenaan. Pian Teddy vaihtoi vanhasta koulustaan uuteen, aiempaa suvaitsevaisempaan ja aloitti 17 vuoden iässä hormonihoidot.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

”Muistan, miten uudessa koulussa oli yksi opettaja, joka tuli kysymään minulta, haluanko että minua puhutellaan naisena. Se oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun kukaan kysyi tätä minulta.”

Teddy Quinlivan aloitti malliuransa kertomatta trans-taustastaan kenellekään. Hänet löysi Luis Vuittonin luovana johtajana toimiva Nicolas Ghesquiére vuonna 2015, ja 22-vuotiaanan Teddy allekirjoitti ensimmäisen mallisopimuksensa. Vasta pari vuotta mallintöitä tehtyään ja lukuisten muotinäytösten jälkeen Teddy päätyi kertomaan taustoistaan julkisesti. Samalla hän nousi esille LGBTQ+-yhteisöä tukevana transnaisena. Päätös asian julkistamisesta ei ollut helppo, ja pelko toimeksiantojen romahtamisesta ja uran murenemisesta oli suuri. Tästä huolimatta Teddy onnistui keräämään taakseen suuren kannattajajoukon, johon kuuluivat mm. Marc Jacobs ja Sarah Ellis.

”Muistan, kuinka erään muotinäytöksen ohjaaja tuli luokseni ja kiitti, että jaoin tarinani. Tämän jälkeen jatkoimme täysin normaalisti meikkiin.”

Vuonna 2017 tehty julkinen kaapistatulo transnaisena on vaikuttanut Teddy Quinlivanin uraan: hän on päässyt antamaan kasvonsa erinäisille vähemmistöjä tukeville kampanjoille. Tästä tuoreimpana esimerkkinä ESPRIT x Craig&Karl -mallisto, jonka kampanjakasvona Teddy toimii.

Värikäs mallisto juhlii tasa-arvoa, ja kampanjassa on mukana mallimaailmassa toimivia vähemmistön edustajia – Teddy Quinlivan lisäksi mm. Reece King, joka nousi ihmisten tietoisuuteen vuonna 2018 poseerattuaan biseksuaalina Gay Times Magazinen kannessa.

Lue myös:

Transnainen Mona Bling: ”En halunnutkaan kasvoleikkausta”

Intersukupuolinen huippumalli: ”Korjausleikkauksesta oli enemmän harmia kuin hyötyä”

Teksti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä