Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tässä ne ovat: täydelliset farkut + 4 stailistin tärppiä sovituskoppiin

02.04.2018

Puimme tyylibloggaajamme Didem Özgünin kauden denimiin. Näiden vinkkien avulla löydät farkkuparin, jossa tunnet olosi kotoisaksi.

Kašmirpoolo 110 e, Soft Goat. Straight denim -farkut 182 e, Totême/ Urban A. Slip in -kengät 80 e, Ellos. Korvakorut 159 e, Sif Jakobs. Hopearannekoru 169 e, Viventy / Korkeila Helsinki.

Täydellisiksi hioutuneet

Ajattomat klassikkofarkut tunnistat normaalista vyötärönkorkeudesta, suorista lahkeista ja maltillisista kulutuksista, jotka näyttävät siltä, kuin ne olisivat syntyneet luonnostaan vuosien saatossa. Totêmen straight denim -farkkuja varten on tutkittu merkin perustajan, muotiblogipioneeri Elin Klingin omaa vintage-farkkujen kokoelmaa ja valikoitu niiden parhaat ominaisuudet.

Silkkipaita 80 e, H&M. Leveälahkeiset Vera-farkut 139 e, Samsøe & Samsøe. Kaulakoru 79 e, Dyberg & Kern. Kengät Chanel, mallin omat.

Mutsifarkkujen korvaajat

Jos hurahdit mutsifarkkuihin, mutta kaipaat jo pientä vaihtelua, saattaa uusi suosikkisi löytyä leveästä culottes-mallista. Housuissa on samaa rentoutta ja sama napaa hipova vyötärö, mutta malli on astetta hienostuneempi ja useimmiten myös imartelevampi. Voimakkaasti levenevät lahkeet tasapainottavat kurvikasta lantiota ja jättävät reisille tilaa. Vajaa mitta taas sopii kaikkien kenkiesi kanssa ja saa nilkat näyttämään erityisen siroilta.

Vinkki! Tumma ja kuluttamaton farkku on uutena jämäkämpää, kuin vaalea ja pesty. Siksi saman farkkumallin eri värivaihtoehdot saattavat tuntua erilaiselta päällä. Muutama prosentti elastaania parantaa farkkujen istuvuutta ja nopeuttaa niiden sisäänajoa.

Ribbitoppi 95 e, Filippa K. Helmin koristellut farkut 60 e, Monki. Kello 149 e, Mockberg. Hopeinen helmisormus 110 e, Viventy / Korkeila Helsinki.

Lainahousuissa

Boyfriend-farkkujen viehätys piilee niiden asenteessa: lantiolla roikkuvat unisex-housut saavat minkä tahansa yhdistelmän näyttämään huolettomasti päälle valikoidulta. Sen vuoksi hienoinkaan juhlapaita tai korkeimmat korot eivät tunnu niihin yhdistettynä liioitellulta. Löysät poikaystäväfarkut ovat parhaimmillaan pehmeäksi kulutettuna, eikä niiden matala vyötärö ahdista istuessa. Siksi ne ovat myös hyvä vaihtoehto matkustamiseen. Monkin Mokonoki pearls -farkkujen etukappale on koristeltu isoilla muovihelmillä.

Vinkki! Älä jumiudu farkkujen kokolappuun. Se saattaa vaihdella yllättävän paljon merkistä, materiaalista ja mallista riippuen. Farkkuihin pätee sama sääntö, kuin ihonhoitotuotteisiin: kun löydät sinulle sopivan merkin, pidä siitä kiinni.

Pusero 269 e, By Malene Birger / Zalando. Kaulakoru 470 e, Efva Attling. Hopeasormus 149 e, Sif Jakobs. Kullattu hopeasormus 109 e, Sif Jakobs. Korkeavyötäröiset farkut 30 e, H&M. Kengät 425 e, Martiniano / Minimal Nordic.

Ekstrakorkeat farkut

Korkeavyötäröiset farkut korostavat lantion muotoja ja saavat sääret näyttämään erityisen pitkiltä. Korkeissa pillifarkuissa huomio kiinnittyy löysiä malleja enemmän peppuun, joten ole tarkkana taskun paikkojen kanssa. Niiden tulisi sijaita keskellä takapuolta. Hyvä nyrkkisääntö on, että liian isot taskut litistävät takapuolta ja pienet taas suurentavat.

Vinkki! Pese farkkuja mahdollisimman harvoin ja aina ilman huuhteluainetta. Käännä linkous pienelle ja ota housupyykki pois koneesta heti, kun pesuohjelma on valmis. Näin vältyt taitteilta ja värijuovilta. Kuivata housut vaakatasossa.

Farkut_Didem

Pyjamapaita 149 e, Samsøe & Samsøe. Scarlett-farkut 90 e, Lee / Stockmann. Kengät 425 e Martiniano / Minimal Nordic. Hopeamedaljonki 169 e, Viventy / Korkeila Helsinki. Hopeaketju 99 e, Viventy / Korkeila Helsinki.

Toinen iho

Farkut muovautuvat ja venyvät käytössä, jonka vuoksi housujen tulisi olla ostohetkellä napakat. Jos saat napin kiinni ilman akrobatiaa, mutta vyötärökaitale tuntuu aavistuksen tiukalta, ollaan oikeilla jäljillä. Oikean koon merkitys korostuu pillifarkuissa, joiden on tarkoitus mukailla tiukasti vartalon kaaria. Vyötärön korkeus määrittelee pitkälti farkkujen istuvuuden. Kapeavyötäröisen on helpointa löytää istuvat housut matalista malleista, kun taas suoravartaloisen kannattaa testata korkeampia malleja. Leen bestselleriä, superkapeaa Scarlett-mallia on saatavana kolmella eri vyötärönkorkeudella.

Vinkki! Kun haluat juuri oikean mittaiset lahkeet, hanki housut palvelevasta farkkumyymälästä. Siellä housut lyhennetään omiin mittoihisi denimille tyypillistä, paksua ompelulankaa käyttäen.

Farkut_Didem

Pitkä paitapusero 219 e, Samsøe & Samsøe. Valkoiset Amy-farkut 200 e, Filippa K. Slip in -kengät 80 e, Ellos. Rannekoru 255 e, Lumoava. Hopeamedaljonki 169 e, Viventy / Korkeila Helsinki. Hopeaketju 99 e, Viventy / Korkeila Helsinki.

Valkoinen tuuletus

Valkoiset farkut ovat tehokkain keino raikastaa koko vaatekaappi. Kaikki tutut farkkuasusi näyttävät niiden rinnalla taas uusilta ja kiinnostavilta, mutta siluetti ja materiaali eivät vaadi totuttautumista. Valkoiset farkut ovat tyylikkäimmät väljänä. Kokeile boyfriend-mallia tai 70-lukulaisia, suoria ja leveälahkeisia farkkuja, jotka toimivat myös rennoissa juhlissa. Panosta paksuihin ja ryhdikkäisiin puuvillafarkkuihin, sillä ohut stretch-kangas kuultaa herkästi läpi.

Lue myös:

Suoralahkeiset farkut ovat vaatekaapin selkäranka; tässä 7 parasta!

Lahje levenee kevättä kohti; valitsimme farkkutarjonnasta 6 parasta

Ajaton ja käytännöllinen skandityyli – näin sen luot

teksti Johanna Piispa
kuvat Fabian Björk
meikki ja hiukset Emma Jokelainen
malli Didem Özgün
Tilaa Elle

Seuraa Elleä