Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tata Harper: nämä ovat luonnonkosmetiikan seuraavat megatrendit

10.12.2018

Kulttimaineeseen nousseen ihonhoitosarjan perustanut Tata Harper vinkkaa Ellelle täydellisen ihonhoitorutiinin ja sen, mistä alalla kohkataan seuraavaksi.

Millainen on ihonhoitorituaalisi?

”Putsaan ja kuorin ihon ihan joka päivä. Yleensä kuorin kasvot aamuisin, sillä iho uudistuu yön aikana ja haluan heivata kuolleen solukon ihon pinnalta saman tien. Sen jälkeen käytän essence-tuotetta, joka on kosteuttava ihmevesi, joka valmistaa ihon hoitaville aineille. Sitten ovat vuorossa seerumi ja silmänympärysvoide. Sekoittelen erilaisia seerumeita: yksi kirkastaa, toinen napakoittaa kaulan linjaa ja kolmas tuo ihon pintaan kaunista kuultoa. Sen jälkeen on voiteen vuoro ja lopuksi lisään kasvoille vielä öljyä.”

Mikä on tärkein iho-oivalluksesi?

”Tuotteiden sekoittelu ja kerrostaminen. Olen kolmen lapsen kiireinen äiti, joten haluan hoitaa ihoani mahdollisimman tehokkaasti. Esimerkiksi naamioiden tapauksessa ei ole mitään järkeä käyttää kosteuttavia, puhdistavia ja kirkastavia naamioita erikseen. Niiden täydet tehot voi saada samanaikaisesti, vartissa. Lätkin kaikki naamiot ihooni kerralla: geelimäiset kirkastavat ja puhdistavat naamiot koko kasvoille ja kvartsihiekan mikrokristalleja sisältävän kuorivan naamion kasvojen t-alueelle. Puhdistan koko satsin lämpimällä vedellä kosteutetulla pyyhkeellä. Sen jälkeen ihoni on kuin uusi.”

Jos haluaa satsata yhteen ihonhoitotuotteeseen, mikä kannattaa valita?

”Olen nelikymppinen ja tällä hetkellä keskityn kaikessa ihonhoidossa anti-age-ajatteluun, eli ryppyjen ja ihon veltostumisen estämiseen. Siinä mielessä tehokas seerumi ja silmänympärysvoide ovat tärkeimmät. Peruskosteusvoiteessa on harvoin yhtä paljon antioksidantteja ja muita tehokkaasti hoitavia ainesosia kuin seerumissa.”

Mitä virhettä ihonhoidossa kannattaa varoa?

”Suosittelen satsaamaan laadukkaaseen luomuputsariin. Monet säästävät putsarissa ja käyttävät mitä tahansa synteettistä saippuaa tai puhdistusvaahtoa, vaikka käyttäisivätkin arvokkaita kosteusvoiteita ja -seerumeita. Se ei todellakaan kannata! Jos putsarissa on natriumlauryylisulfaattia tai muita ihoa ärsyttäviä aineita, se kuluttaa ihon luonnollista suojakerrosta joka käyttökerralla ja kuivattaa ihoa. Jos iho tuntuu pesun jälkeen kiristävältä, putsarissa on jotain vikaa.”

Mitkä ovat ihonhoidon tulevat megatrendit?

”Mindfulness-ajattelu, eli tietoinen, läsnäoleva, holistinen kauneudenhoito, jossa keskitytään kauneuden sijaan myös mielen hyvinvointiin ja itsensä hemmotteluun. Ihmiset ovat kiinnostuneet aromaterapeuttisista hoitoöljyistä, joiden tehtävä on rentouttaa, energisoida tai rauhoittaa mieltä. Tata Harperillakin on tuotteita siihen tarkoitukseen. Lisäksi kauneutta edistävien, syötävien tuotteiden suosio on kasvanut. Omat uudet löytöni ovat mucuna pruriens, joka on intialainen papu, joka buustaa vastustuskykyä ja libidoa, ja Optimized Saffron -valmiste, joka auttaa ahdistukseen. Holistisuus näkyy myös siinä, että kylpemisestä on jälleen tullut suosittu tapa rentoutua ja spa-hoitojen suosio kasvaa.”

Lue myös:

Näin tunnistat laadukkaan ihonhoitotuotteen

Valitsimme parhaat päältä: 10 korealaisen kosmetiikan hittiä

10 tapaa: päivitä kauneusrutiinit

Teksti
Kuvat Tata Harper
Tilaa Elle

Seuraa Elleä