Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kesäkuun tapahtumakalenteri – koe ainakin nämä Helsingissä

04.06.2019

Kesäkuun tapahtumakalenterista saat parhaat vinkit siihen, minne Helsingissä kannattaa milloinkin suunnata.

Kesä aluillaan ja kalenteri näyttää tyhjältä? Ei hätää, me kokosimme kesäkuun tapahtumakalenteriin yhteen kaikki mielenkiintoisimmat tapahtumat Helsingissä.

tapahtumakalenteri sideways

Kuva: Riikka Vaahtera

Kesäkauden avaus: Sideways 6.–8.6.

Helsingin tapahtumakalenterin ja festarikesän aloittaa urbaani Sideways-festivaali. Nordenskiöldinkadun ns. vanhan jäähallin ympäristössä järjestettävä Sideways on kolmipäiväinen festariviikonloppu, jonka musiikkitarjonta painottuu indie-, punk- ja rap-yhtyeisiin. Tapahtuman kaikki 24 ruokakojua lupaavat vegaanivaihtoehdon.

feel helsinki - tapahtumakalenteri

Kulttuuria Musiikkitalolla: Feel Helsinki 8.6.

Musiikkitalon ympäristössä järjestettävä Feel Helsinki on uusi kaupunkifestivaali, jonka yhtä konserttia lukuunottamatta on ilmainen. Festari on suunnattu  kaikenikäisille – myös lapset on huomioitu. Taideyliopiston järjestämässä tapahtumassa keskiössä ovat tanssi, kuvataide, musiikki ja teatteri sekä viinitastingit ja huippukokkien maisteluannokset. Päivä on sinulle, joka haluat käydä kuuntelemassa livemusiikkia tai nauttia pop-up-ravintoloiden tarjonnasta.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

tapahtumakalenteri kesäkuu

Jokavuotinen perinne: Helsinki-päivä 12.6.

Alkukesästä vietetään jälleen kerran jokavuotista Helsinki-päivää, jolloin kaupunki pursuaa tapahtumia. Vietä piknik-illallinen Esplanadin puistossa, piipahda museoon tai nauti Radio Suomipopin Helsinki-päivän maksuttomasta konsertista, jossa esiintyjinä ovat mm. Anna Puu ja Pyhimys. Kaisaniemen puistossa järjestettävä ilmaiskonsertti on Suomen suurin ja ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Keskikesän juhla: Stadin Juhannus 21.–22.6.

Vain kymmenen minuuttia Kauppatorilta ja olet idyllisessä Lonnan saaressa, jossa vietetään tänäkin vuonna Stadin Juhannusta. Saaressa esiintyvät Gasellit, Kauriinmetsästäjät ja muut kuumat nimet sekä joukko mielenkiintoisia tulokkaita. Jos siis aikeenasi on viettää keskikesän juhlaa Helsingin suunnalla, niin tämä tapahtuma on kuin sinulle luotu.

Ohjelmaa sadepäiville: #FreeHAM 28.6.

HAM eli Helsingin kaupungin taidemuseo on oiva käyntikohde erityisesti kesän sateisille päiville. Museo sijaitsee Helsingin ytimessä Tennispalatsin tiloissa. Suomen kultakauden vahvimpiin taiteilijoihin kuuluneen Ellen Thesleffin upea Minä maalaan kuin jumala -näyttely kuuluu kesän helmiin. HAM kannattaa muistaa myös joka kuun viimeisenä perjantaina, jolloin taidemuseoon pääsee ilmaiseksi.

Tapahtumakalenteri pride

Yhteisöllisyyttä: Helsinki Pride -viikko 24.–30.6.

Tasa-arvoa juhlistava viikko päättää kesäkuun tapahtumakalenterin. Helsinki Pride on kasvanut tänä vuonna lähes 100 ohjelmanumeron tapahtumaviikoksi ja se päättyy 29.6. järjestettävään puistojuhlaan Kaivopuistossa. Yhteisöllisyyttä juhlistavaan kulkueeseen odotetaan peräti sata tuhatta kävijää. Oletko sinä yksi heistä?

Lue myös:

Kesäjuhlien kuumin pari on tässä: maksimekko + flip-flopit

10 ajankohtaista asuideaa kesäfestareille

Alkukesän häikäisevin trendi: paljetit

teksti Jere Viinikainen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä