Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Muotinäytöskonkari Suzanna Gembege jakaa vinkkinsä hehkuvaan ihoon

27.11.2018

Tuhkimotippoja, jadekivi-rollausta ja ruusuvettä – muotitoimittaja ja malli Suzanna Gembege paljastaa, miten huippumallit saavat ihonsa hehkumaan stressaavien muotiviikkojen aikana.

suzanna gembege ”Etenkin mallin töitä tehdessä on tärkeää, että matkustaminen ja väsymys eivät näy kasvoista vaan iho pysyy kirkkaana. Se on pakottanut opettelemaan erilaisia niksejä.”[/caption]

1. Ennakoi ongelmat

Muotiviikoilla aikataulut ovat tiukkoja, ja ihonhoidon on siksi oltava tehokasta. Luotan arjessa korealaiseen, monivaiheiseen ihonhoitorituaaliin, mutta muotiviikoilla siihen ei ole aikaa. Siksi teen ennen matkaa tehokuorinnan ja mikroneulaan ihon dermarollerilla. Hyvän valmistautumisen avulla pärjään viikon kevyemmillä hoidoilla. Whamisan voide toimii kasvo- ja silmänympärysvoiteena.

Whamisa Water Cream Organic Flowers Water Cream-kosteusemulsio, 39 e.

2. Freesaa meikkipohja

Muotiviikot järjestetään ajankohtina, jolloin iho on kuivimmillaan: helmi–maaliskuussa ja syys–lokakuussa. Meikkipohja muuttuu muutaman tunnin jälkeen kuivan kokkareiseksi. Vieraat käyvät yleensä vaihtamassa asut monta kertaa päivässä, ja samalla fiksataan myös meikit. Itse teen neljän tunnin välein uuden meikkipohjan. Lisäksi ravitsen ihoa iltaisin ja aamuisin ruusuvedellä ja lisään sitä myös meikin päälle: se saa meikkivoiteen sulamaan kauniiksi. Myös huippumalli Miranda Kerr on ruusuvesien käyttäjä.

Aqua Oleum Rose Water -ruusuvesi, 9 e.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

3. Pakkaa minimivarustus

En halua matkustaa purkkiarsenaalin kanssa, joten suosin monikäyttöisiä, entuudestaan tuttuja tuotteita. Embryolissen voide on käytössä todella monilla malleilla ja meikkitaiteilijoilla, ja se toimii niin naamiona, meikinalusvoiteena kuin yövoiteena. Omatekoisia kuorintoja teen esimerkiksi kahvista, hunajasta tai muista raaka-aineista, joita löytyy helposti ruokakaupasta.

Embryolisse Lait-Crème Concentré -kasvovoide, 24 e.

4. Apteekkiapurit

Ranskan apteekit ovat aarrearkkuja: täynnä korkealaatuisia kosmetiikkalaboratorioiden tuotteita. La Roche-Posayn puhdistusemulsio on hyvä esimerkki: se puhdistaa mutta jättää ihon silti kostean tuntuiseksi. Jos kasvoilla on voimakas näytösmeikki, saman sarjan misellivesi vie senkin.

La Roche-Posay Effaclar H -puhdistusvoide, 16 e.

5. Stressi-ihon sankarit

Huonot yöunet, suolainen ruoka ja epäsäännöllinen syöminen näkyvät kasvoista. Siksi koitan näytösten välissä syödä ihoa ravitsevia ruokia, kuten antioksidanttipitoisia kasviksia, smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja. Käytän öisin tuotteita, jotka uudistavat ihoa ja vähentävät kasvojen turvotusta. Terre d’Ocin tuhkimotippojen sisältämä kaktusviikunaöljy on yksi parhaista antiage-raaka-­aineista. Lisäksi rullailen kasvoja viilentävällä jadekivi-rollerilla, jota säilytän jääkaapissa.

Terre d’Oc -kaktusviikunaseerumi, 48 e.

Lue myös:

Näin tunnistat laadukkaan ihonhoitotuotteen

Meikkitaiteilija Ida Ekman on kosteuttamisen MacGyver

Bloggaajat suosittelevat: meikkivoiteet, joita haluat testata

teksti anni nissi
kuvat fabian björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä