Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Suomen tuorein huippumalli Zakarie Ali: ”Muiden ei tarvitse kertoa minulle, että näytän hyvältä”

18.05.2018

Helsinkiläinen Zakarie Ali nousi vuodessa miestenmallien kärkikastiin.

Helsinkiläinen Zakarie Ali, 20, on helsinkiläinen malli, jonka mallitoimisto on ruotsalainen Nisch Management. Zakarie on nähty Voguen kuvissa ja muun muassa Balenciagan ja Lanvinin näytöksissä, ja hän oli kevään miestenmuotiviikoilla yksi kymmenestä eniten näytöksiä kävelleistä miesmalleista.

”Kun astuin ensimmäisen kerran näytöslavalle, sydämeni pamppaili kovaa. Sen jälkeen en ole enää jännittänyt.

Kuukautta aiemmin olin tavallinen merkonomiopiskelija, joka suoritti työharjoittelua Sörnäisten Alepassa. Kun mallien scoutaaja bongasi minut kesken työpäivän, reaktioni oli ’what?’ Olen aina halunnut kokeilla uusia juttuja, mutta ajatus mallintöistä oli maailmassani täysin vieras.

Olen 186 senttiä pitkä ja saanut aina kommentteja ulkonäöstäni – toiset hyviä, toiset huonoja. Ikäviä kommentteja on tullut esimerkiksi netissä tai kännisiltä ihmisiltä, mutta ne eivät tule ikinä pysäyttämään minua. Muiden ei tarvitse kertoa minulle, että näytän hyvältä.

Olen tyytyväinen jopa arpiini, joita minulla on paljon. Jotkut niistä ovat muistoja tilanteista, joissa olen ollut lähellä kuolla: olen lapsena pudonnut korkealta, ollut koomassa ja törmännyt pyörällä pakettiautoon. Alepa-bongaus oli elämäni ensimmäinen onnellinen sattuma.

Minun juttuni on hymy. Se tulee vanhemmiltani, jotka myös hymyilevät paljon. Asun vanhempieni luona ja perheeseeni kuuluu heidän lisäksi neljä veljeä ja viisi siskoa. He ovat motivaationi.

Perheeni muutti Somaliasta Suomeen vuonna 2002. Tuntuu hyvältä edustaa maailmalla Suomea, sillä olen saanut täällä sellaisia mahdollisuuksia, joita en Somaliassa olisi saanut. Minussa erittäin suomalaista on kykyni kestää kylmää.

En käytä mitään päihteitä. Tällä alalla näkee vaikka mitä, ja sanonnan mukaan viisas oppii virheistään, viisaampi toisten virheistä.

Roskaruokaa lukuun ottamatta syön kaiken, mitä eteeni tulee. Lempiruokaani on äitini tekemä riisikana. Mitä enemmän syön, sitä enemmän myös urheilen. Tykkään juosta ja pelata koripalloa, mutta olen niin tapaturma-altis, etten uskalla ottaa heittelykisoja ennen tärkeitä työkeikkoja. Kerran olin kuvauksissa kipsi jalassa.

Tanssin aina ja kaikkialla, myös kuvauksissa. Tanssiessa vartaloni hymyilee. Olen aina hallinnut kehoni hyvin, ja siksi myös mallikävelyn oppiminen oli helppoa. Yritän kävellä lavalla mahdollisimman luonnollisesti. Keskityn musiikkiin ja annan sen viedä kehoa.

Ihostani huolehdin käymällä säännöllisesti suihkussa, en usko mihinkään taikatuotteisiin. Olen aina ollut babyface. Minulla ei kasva parta tai edes jalka- tai käsikarvat. Sain ensimmäisen finnini 19-vuotiaana ja kysyin kavereilta, että mitä tälle pitää tehdä.

Minulla on mallina viisi tavoitetta. Päästä lehden kanteen, avata iso show, tehdä suuri kampanjakuvaus, osallistua New Yorkin muotiviikoille ja pelata koripalloa jokaisessa kaupungissa, jossa käyn. Niistä enää New York on kokematta. Seuraava unelmani on opiskella näyttelemistä.”

Lue myös:

Mallilupaus Verna Reini: ”Asetan itselleni paljon paineita”

Palkittu muotikuvaaja Johnny Kangasniemi: ”Mikään työpäivä ei ole samanlainen”

Läpimurron Balenciagan näytöksessä tehnyt suomalaismalli Steffi Cook: ”Työtilanteeni on kovan uurastuksen tulos”

 

teksti Anni Nissi
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä