Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Stailisti Kirsikka Simberg: ”En suostu käyttämään epämukavia vaatteita”

01.02.2019

Kirsikka Simberg, 33, on suunnittelija ja stailisti, jonka mielestä mauttomalla lippiksellä tai faijalenkkareilla voi viimeistellä minkä tahansa asun.

Edesmennyt isoäitini oli mielen­kiintoinen hahmo. Hän oli mannekiini ja moderni nainen, joka ei pelännyt näkyä ja kuulua. Leikin isoäitini huulipunilla ja silkkihuiveilla jo lapsena, mutta minusta ei silti tullut yhtä näyttävää pukeutujaa. Haluan mieluummin, että minua kuunnellaan kuin katsotaan.

Pidän siitä, että vaatteiden avulla voi piiloutua katseilta, ja pukeudun mielelläni ylisuuriin vaatteisiin. Toisaalta isot vaatteet myös tuntuvat miellyttäviltä päällä. Se onkin ainoa pukeutumisfilosofiani: en suostu käyttämään epämukavia vaatteita tai kenkiä.

Pukeutumiseni ei ole erityisen harkittua. Puen aamulla ensin päälle alusvaatteet ja koitan sitten lähinnä löytää asun, jonka läpi ne eivät paista. Työkeikoille pukeudun vaatteisiin, joissa pystyn kyykistelemään ja jotka eivät likaannu helposti. Rakastan pientä mauttomuutta – voin yhdistää lippiksen tai faijalenkkarit silkkipuseroon, mekkoon tai oikeastaan mihin tahansa asuun. Kanye Westin Adidakselle suunnittelemia Yeezyjä käyttäessä minua naurattaa, että kenkäsamiksiani ovat lähinnä 12-­vuotiaat pojat.

Lukioikäisenä minulla oli ympärivuotisessa käytössä kahdet kengät ja yksi takki. En halua käyttää loputtomasti rahaa vaatteisiin, vaan satsaan mieluummin esimerkiksi mökin kunnossapitoon ja puutarhanhoitoon. Toisaalta en halua pilata mökkiviikkoa pukeutumalla epäsiisteihin rönttövaatteisiin. Koti- ja mökkivaatteetkin voivat tuottaa iloa ja mielihyvää. Siksi käytän puutarhaa hoitaessa villakangashousuja ja suojaan asun essulla. Kitkiessä laitan polvien alle tyynyn, etteivät polvet likaannu mullasta.

Ostan asioita usein käytettynä. Vintageliikkeistä suosikkejani ovat UFF, Fida ja Variety Vintage, netin kauppapaikoista Vestiaire. Ennen ajattelin, että sellaista vaatetta ei kannata ostaa, joka ei istu. Sitten löysin Kemiön saaren kirpputorilta kymmenellä eurolla huonosti istuvan nahkatakin, jonka korjauttaminen sopivaksi maksoi satasen. Suurennutin vastikään myös Yves Saint Laurentin housut sopiviksi. Tärkeintä on ostaa vaatteita itselleen eikä ihmiselle, joka haluaisi olla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Denim-rakkaus

Rakastan Japania, ja siellä vintage-denim on todella arvostettua. Haluaisin opetella parsimaan denimiä japanilaisella boro-tekniikalla.

kirsikka simberg

Kriisiniksi

Jättikokoiset flanellipaidat ovat turvavaatteitani. Ne kaipaavat seurakseen puhtaat hiukset, jottei näytä maajussilta.

Vaalitut aarteet

Olen saanut koruistani valtaosan lahjaksi iso-äidiltäni tai anopiltani. Ne ovat aarteita, joita käytän vain muutamia kertoja vuodessa.

Kanyen jalanjäljissä

Kävelen joka paikkaan, ja työssäni on tärkeää jaksaa seistä. Käytän Dr. Martensin maihareiden ja Adidaksen Yeezyjen lisäksi Margielan nilkkureita ja Célinen ballerinoja.

Utelias koti

Ajattelen, että kaikilla tavaroilla on jonkinlainen energia ja että esineet vaikuttavat paljon siihen, millainen olo tilassa tulee. Toivon, että kotonamme ihmisille tulisi utelias ja iloinen olo.

Grunge-kaapilla

Ostin lempineuleeni rakastamani Kurt ­Cobainin innoittamana. Olen jo valmiiksi surullinen siitä, että joudun siitä joku päivä luopumaan. The Row’n pliseeratut housut ovat Vestiairesta.

kirsikka simberg

Ruuturouva

Tämä Rejina Pyon paita on naisellinen versio rakastamistani flanellipaidoista. Housut ovat Marimekon, Vestiaresta ostamani Célinen kengät ovat tosi hyvät jalassa.

Lue myös:

Huippustailisti Anna Komonen: ”Tyylini on keskeneräinen, ja niin sen kuuluukin olla”

Unohda asukriisit – näillä vinkeillä teet vaatekaapistasi toimivan

Meeri Koutaniemi tyylistään: ”Pukeutuminen on minulle leikkiä”

teksti Anni nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä