Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Mitä voimme oppia pohjolan tyylikkäimmiltä naisilta?

08.02.2018

Kuka kukin on – esittelyssä skandipukeutujien kärkinimet.

skandipukeutuminen

1. Stailisti Pernille Teisbækilla on maaginen kyky luoda trendejä. Moni muoti-ilmiö onkin saanut tuulta alleen vasta, kun se on nähty hänen yllään. Teisbæk on muotipiireissä niin tunnettu, että hänen elokuisissa häissään oli paikalla myös Vogue.

Mitä opimme? Tennaritrendi ei näytä laantumisen merkkejä. Juuri nyt ne saavat olla malliltaan sporttiset juoksukengät. Yhdistä käytännölliset jalkineet johonkin ryhdikkääseen ja naiselliseen: pitkä jakku ja hame luovat kontrastin unisex-lenkkareille.

skandipukeutuminen

2. Irina Lakicevic on bloggaaja, muotitoimittaja ja ex-lastenhammaslääkäri. Lakicevic asuu Norjan Bergenissä, jonne hän pakeni Kosovon sotaa ollessaan 11-vuotias.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitä opimme? Muotialalla voi menestyä, vaikkei tuntisi alalta ketään ja asuisi pienellä paikkakunnalla. Lakicevicin blogiura lähti lentoon, kun katumuotikuvaaja kuvasi hänet 
Vogueen Lontoon muotiviikolla. Tuolloin tuntemattomalla bloggaajalla ei ollut yhtään näytöskutsua tai muotikontakteja. Kiinnostava tyyli riitti.

skandipukeutuminen

3. Celine Aagaard on yksi Norjan tunnetuimpia muotivaikuttajia. Hän on mestari stailaamaan minkä tahansa vaatteen androgyynisti ja särmikkäästi.

Mitä opimme? Klassisen takin alta pilkistävä huppari tekee asusta hetkessä kiinnostavan ja katu-uskottavan.

skandipukeutuminen

4. Norjan Trondheimissä asuva stailisti Tine Andrea inspiroituu 80-luvusta ja leikittelee asuillaan.

Mitä opimme? Jätä tilaa fiilistelylle. Tänään minimalistinen jakkupukutyyli, huomenna ehkä verkkarit ja viikonloppuna värikäs bohomekko. Tyyliä ei tarvitse määritellä liian tarkasti.

skandipukeutuminen

5. Norjalaisbloggaaja Annabel Rosendahlilla on pettämätön silmä kuoseille ja väriyhdistelmille.

Mitä opimme? Punainen on tehosteväri, joka istuu täydellisesti skandipukeutujen neutraaliin väripalettiin. Kokeile punaista jakkua värikkään neuleen kanssa tai rauhoita bleiseri valkoisella raitapaidalla tai harmaalla poololla. Pidä mielessä, ettei ole kuosia tai väriä, joka ei toimisi sinisen farkun kanssa.

skandipukeutuminen

6. Trine’s Wardrobe -blogia ja kosmetiikkasarjaa pyörittävä Trine Kjær on yksi ensimmäisistä muoti-bloggaajista. Hänen tyylinsä on rento sekoitus värejä, kerroksia ja sporttisia yksityiskohtia.

Mitä opimme? Varmin tapa pukea kuoseja, materiaaleja ja kerroksia on pitää sävymaailma yhtenäisenä. Valitse kasvojen lähelle ihosi sävyä imarteleva väri.

skandipukeutuminen

7. Stailisti Emili Sindlev tykkää leikkiä siluetilla ja väreillä, ja lopputulos on aina arvaamaton.

Mitä opimme? Ristiriitaiset yllätyselementit tekevät asusta persoonallisen, eikä kaiken tarvitse sointua saumattomasti yhteen. Kokeile printtisukkia juhla-asussa tai kerrosta kaksi erilaista kuosipaitaa päällekkäin.

skandipukeutuminen

8. Venäläis-norjalainen Darja Barannik tuli tunnetuksi Norjan Top Model -kilpailusta. Sittemmin hän on työskennellyt muodin parissa toimittajana, juontajana ja palkittuna bloggaajana.

Mitä opimme? Älä lokeroi vaatteita sesonkien tai tilaisuuksien mukaan, vaan keksi niille uusia käyttötapoja. Kepeä spagettimekko taipuu talveen, kunhan sen alla on riittävästi lämpökerroksia. Juhlavasta vaatteesta tulee arkisempi, kun sen pariksi pukee farkut ja ronskit buutsit.

Lue myös:

10 vinkkiä – näin syntyy takuutyylikäs Tukholma-look

Tässä ovat parhaat nettikaupat – Ellen toimitus jakaa suosikkinsa

Bloggaaja Johanna Piispan tyyli on skandinaavisen rento

teksti Johanna Piispa
kuvat imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä