Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Täytetyt leivät uudella tapaa – 3 herkullista ideaa!

10.10.2019

Klassikkokerrosvoileivät taipuvat helposti gluteenittomiksi vegeversioiksi. Tempe, nyhtökaura ja kikherne korvaavat eläinperäiset tuotteet ilman, että mausta tai ravintoaineista tarvitsee luopua. Ota kerrosvoikkari lounasleiväksi töihin tai kutsu ystävät viikonlopun leipäbrunssille!

bbq-leipä täytetyt leivät Mieto nyhtökaura saa lisämakua tulisesta kastikkeesta.[/caption]

BBQ-leipä nyhtökaurasta

täytetyt leivät neljälle

Ainesosat:

4 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1 chili (puolikas, jos et halua kovin tulista)

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl savupaprikajauhetta

500 g tomaattimurskaa

1 dl tomaattipyreetä

1 limen mehu

2 rkl omenasiiderietikkaa

2 rkl gluteenitonta soijakastiketta

2 rkl vaahterasiirappia

3 rkl kookossokeria

muutama tippa Tabascoa tai muuta tulista maustekastiketta

ripaus suolaa ja pippuria

240 g nyhtökauraa

gluteenitonta leipää

tuoretta chiliä silputtuna

korianteria

kaurafraichea (varmista gluteenittomuus tarvittaessa)

avokadoa

Valmistusohje:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Kuori ja silppua sipuli.

2. Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa.

3. Lisää silputtu chili ja mausteet.

4. Lisää tomaattimurska ja muut ainekset.

5. Anna kastikkeen porista ja saostua keskilämmöllä hiljalleen 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.

6. Lämmitä nyhtökaura öljyssä pannulla nopeasti.

7. Lisää nyhtökaura kastikkeen sekaan.

8. Paahda leipäviipaleet.

9. Sivele leipäviipaleisiin kaurafraichea. Kokoa leipien väliin nyhtökaura, avokado, korianteri ja chilisilppu. Tarjoile.

Vinkki: Kokeile barbeque-maustettua nyhtökauraa tacojen täytteenä tai kikhernetahnaa uuniperunoiden kanssa.

BLT-leipä

Bacon, lettuce, tomato -leivän vegeversiossa pekonin korvaa tempe. Tempen pekonimaisuus syntyy mausteista ja vaahterasiirapilla karamellisoidusta pinnasta.

BLT-leipä härkäpapu-tempestä

täytetyt leivät kahdelle

Ainesosat:

1 pkt (125 g) härkäpaputempeä

3 rkl kookosöljyä paistamiseen

2 rkl gluteenitonta soijakastiketta

2 rkl vaahterasiirappia

ripaus chilimaustetta, savupaprikajauhetta ja merisuolahiutaleita

gluteenitonta leipää

salaattia

herneenversoja

tomaattia

vegaanista majoneesia

Valmistusohje:

1. Leikkaa härkäpaputempe ohuiksi siivuiksi.

2. Laita kookosöljy pannulle.

3. Laita tempesiivut kuumalle pannulle. Lisää soijakastike ja vaahterasiirappi sekä mausteet suolaa lukuun ottamatta.

4. Paista tempesiivuja keskilämmöllä muutama minuutti välillä käännellen, kunnes siivut saavat kauniin värin ja pinta on karamellisoitunut.

5. Nosta siivut pois pannulta ja ripottele niiden päälle hieman merisuolahiutaleita.

6. Paahda leipäviipaleet.

7. Kokoa leipien väliin majoneesi, tempesiivut, tomaatti, salaatti ja herneenversot. Tarjoile.

tonnikala-toast

Kikherneistä valmistettu täyte muistuttaa maultaan yllättävän paljon tonnikalaa.

Tonnikala-toast kikherneestä

täytetyt leivät neljälle

Ainesosat:

2 pkt (noin 7 dl) käyttövalmiita kikherneitä

5 rkl sitruunan mehua

1 pienehkö punasipuli silputtuna

15 cm pituinen pätkä varsiselleriä ohuina siivuina

4–5 rkl vegaanista majoneesia

1 tl misotahnaa

2 tl ravintohiivahiutaleita

kourallinen silputtua tilliä

kapriksia maun mukaan

ripaus mustapippuria, chilihiutaleita ja merisuolahiutaleita

gluteenitonta leipää

sinappia

tomaattia

salaattia

suolakurkkua

Valmistusohje:

1. Valuta kikherneet ja huuhtele ne siivilässä.

2. Laita kikherneet astiaan ja muussaa niitä perunasurvimella, kunnes rakenne muistuttaa tonnikalaa.

3. Lisää kikherneiden sekaan loput ainekset ja sekoita hyvin.

4. Paahda leipäviipaleet.

5. Kokoa leipien väliin kikhernetäyte, sinappi, tomaatti, salaatti ja suolakurkut. Puolita ja tarjoile.

 

Marita Eriksson, 35, pitää kasvipohjaiseen ruokaan, aamupaloihin ja herkkuihin erikoistunutta Instagram-tiliä nimeltä @myblissktchn.

Lue myös:

Millaisia ruokatrendejä Instagramissa nähdään seuraavaksi, Marita Eriksson?

Täydellisen ruisleipäjuuren resepti

Gluteenitonta ruokaa helposti – ruokabloggaaja Tuulia Talvio jakaa parhaat vinkkinsä

reseptit ja kuvat marita eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä