Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Smurffilatte, punajuurilatte ja suklaalatte – 3 herkullista vaihtoehtoa kahville

24.04.2019

Trendikkäitä, kofeiinittomia kahvinkorvikkeita nauttiakseen ei tarvitse lähteä kotikeittiötä pidemmälle. Nämä punajuuresta, spiruliinasta ja kaakaosta värinsä saavat juomat hellivät sekä makuhermoja että silmiä – ja tuovat vaihtelua kahvihetkeen.

smurffilatte Älä anna värin hämätä, juoma maistuu ihanalta ja lämmittää kuin aurinko. Sinisen spirulinan aromi ja maku ovat tavallista spiruliinaa neutraalimpia.[/caption]

Sininen smurffilatte

1/2 tl sinistä (luomu)spirulinaa

1 rkl agavesiirappia

ripaus ceyloninkanelia

ripaus jauhettua inkivääriä

ripaus jauhettua kardemummaa

ripaus jauhettua cayennepippuria

tuorepuristettua sitruunan mehua maun mukaan

2–21/2 dl kahviin tarkoitettua lämmintä kaurajuomaa

Valmistusohje:

  1. Mittaa ainekset kuumuutta kestävän lasin pohjalle.
  2. Kaada päälle lämmin kaurajuoma.
  3. Sekoita hyvin. Voit käyttää apuna käsikäyttöistä maidonvaahdotinta, jolloin saat kauniin vaahdon juomaan. Nauti heti!
Hasselpähkinä-suklaalatte

Nutellamaista pähkinä-suklaalevitettä voi käyttää myös paahtoleivän tai puuron päällä.

Hasselpähkinä-suklaalatte

Hasselpähkinä-suklaalevite

200 g hasselpähkinöitä

1–2 rkl oliiviöljyä

1–2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl (raaka)kaakaojauhetta

1/2–1 tl vaniljatahnaa

ripaus merisuolahiutaleita

Ohjeesta tulee hasselpähkinä-suklaalevitettä 11/2–2 dl, joka riittää noin 4–6 juomaan.

1–2 rkl valmista hassel-pähkinä-suklaalevitettä

2–21/2 dl lämmintä mantelijuomaa

kasvipohjaista vaahdotettua vispiä

hasselpähkinärouhetta

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valmistusohje:

  1. Paahda hasselpähkinöitä hetki pannulla ja siirrä ne sitten lautaselle jäähtymään.
  2. Pyörittele pähkinöitä puhtaan pyyhkeen sisällä, jotta enimmät kuoret irtoavat.
  3. Laita pähkinät tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes koostumus on tahnamainen. Tämä vie tehosekoittimesta riippuen noin 5–10 minuuttia.
  4. Lisää sekaan oliiviöljy 1/2 rkl kerrallaan ja sen jälkeen loput aineet ja jatka sekoittamista. Keskeytä sekoittaminen välillä ja kaavi seosta kannun reunoilta alaspäin. Seos muuttuu pikkuhiljaa löysäksi pähkinävoimaiseksi levitteeksi. Levite jähmettyy hieman jääkaapissa, mutta muuttuu lämmitettäessä taas juoksevammaksi.
  5. Annostele valmista levitettä 1–2 rkl kuumuutta kestävän lasin pohjalle ja kaada päälle lämmin mantelijuoma. Sekoita hyvin.
  6. Kruunaa annos kasvipohjaisella vaahdotetulla vispillä ja hasselpähkinärouheella. Nauti heti!
punajuurilatte

Valmista mausteseosta kerralla isompi satsi, ja säilö se purkkiin. Näin juomat valmistuvat kädenkäänteessä aina, kun pinkkiä lattehammasta kolottaa

Pinkki punajuurilatte

Mausteseos

3 tl punajuurimehujauhetta

1/3 tl aitoa vaniljajauhetta

1/2 tl kookossokeria

1/2 tl ceyloninkanelia

ripaus jauhettua inkivääriä

1 tl valmista mausteseosta

loraus kuumaa vettä

2–21/2 dl kahviin tarkoitettua lämmintä kaurajuomaa

1 tl kookosöljyä

kuivattuja syötäviä kukkia

Valmistusohje:

  1. Sekoita kipossa mausteseoksen ainekset keskenään.
  2. Annostele 1 tl mausteseosta kuumuutta kestävän lasin pohjalle.
  3. Kuumenna pieni määrä vettä ja kaada loraus lasiin mausteseoksen päälle. Sekoita hyvin esimerkiksi käsikäyttöisellä maidonvaahdottimella, matcha-vispilällä tai lusikalla.
  4. Kaada päälle lämmin kaurajuoma ja lisää sekaan kookosöljy. Voit myös tehdä kaurajuomasta ”kauramaitovaahdon” juoman päälle.
  5. Koristele kuivatuilla syötävillä kukilla. Nauti heti!

 

Jos sininen spirulina tai punajuurimehujauhe eivät ole sinulle ennestään tuttuja, noudata alkuun pakkauksessa mainittuja päiväkohtaisia annossuosituksia.

 

Marita Eriksson, 35, pitää kasvipohjaiseen ruokaan, aamupaloihin ja herkkuihin erikoistunutta Instagram-tiliä nimeltä @myblissktchn.

Lue myös:

Koukussa matcha latteen? Näillä ohjeilla valmistat trendijuoman

5 x Helsingin paras brunssi – nämä trendipaikat haluat testata

Miten Kuumasta tuli Punavuoren trendikkäin kahvila?

reseptit ja kuvat Marita Eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä