Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kesän parhaat piknikeväät – 3 herkullista ja kätevää reseptiä

10.07.2019

Kesäherkut kulkevat piknikille tai nyyttäreille kätevästi läpinäkyvissä lasipurkeissa, joissa värikkäät eväät pääsevät oikeuksiinsa. Kertakäyttöastiat korvaavat purkit ovat pieni ekoteko ja minimoivat samalla mukana kuljetettavien astioiden määrän.

Mojito-makuvesi Makuvedet ovat terveellinen vaihtoehto sokerilimsoille.[/caption]

Mojito-makuvesi

yhdelle

2 1/2 dl kylmää vettä

1/2 lime lohkoina

pari ohutta siivua kurkkua

muutama mintunlehti

Valmistusohje:

1. Pese lime ja kurkku hyvin.

2. Leikkaa lime lohkoiksi ja siivuta kurkku pystysuunnassa esimerkiksi juustohöylällä.

3. Laita limelohkot, kurkkusiivut ja mintunlehdet pulloon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

4. Täytä pullo kylmällä vedellä ja anna maustua noin 5 minuuttia. Jos et nauti makuvettä heti, lisää vesi vasta myöhemmin.

Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä: marjoja, sitruunalohkoja ja minttua tai rosmariinia ja greippiä. Puhdista aina raaka-aineet hyvin. Jos mahdollista, tarjoile makuvedet jäämurskan tai -palojen kanssa.

Suklaaraakakakku

Kokoa annokset suoraan pieniin, noin 1,5 dl:n vetoisiin lasipurkkeihin.

Suklaaraakakakku

kuudelle

Pohja

2 dl mantelijauhetta

1/2 dl raakakaakaojauhetta

1/4 tl merisuolahiutaleita

2 rkl vaahterasiirappia

1/2 dl sulaa, neutraalin makuista kookosöljyä

Täyte 1

3 dl cashewpähkinöitä (liota yön yli kylmässä vedessä, huuhtele ja valuta)

1 dl sulaa kaakaovoita

1/2 dl sulaa kaakaomassaa

1/2 dl raakakaakaojauhetta

1/2 dl vaahterasiirappia

2 rkl kookossokeria

ripaus merisuolahiutaleita

1,25 dl vettä (kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi)

Täyte 2

3 rkl sulaa, neutraalin makuista kookosöljyä

3 rkl vaahterasiirappia

3 rkl raakakaakaojauhetta

ripaus merisuolahiutaleita

ripaus aitoa vaniljajauhetta

koristeluun mintunlehtiä

Valmistusohje:

1. Sulata kookosöljy vesi-hauteessa.

2. Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa.

3. Painele massa tarjoilupurkkien pohjalle. Siirrä purkit jääkaappiin odottamaan täytteitä.

4. Sulata ensin kaakaovoi ja sitten kaakaomassa vesihauteessa.

5. Laita liotetut cashewpähkinät ja muut täytteen 1 ainekset tehosekoittimeen. Sekoita silkkisen tasaiseksi.

6. Lisää täyte 1 tarjoilupurkkeihin ja siirrä purkit takaisin jää-kaappiin.

7. Sekoita täyte 2:n ainekset kulhossa.

8. Lisää täyte 2 tasaisesti tarjoilu-purkkeihin. Silota lopuksi pinta lusikalla.

9. Anna purkkikakkujen hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Hellesäällä purkkikakut kannattaa pakata kylmäkassiin.

Huom. Käytä huoneen-lämpöisiä raaka-aineita, jotta saat sileän ja kermaisen koostumuksen.

Tofusalaatti, kastike, vesimelonisalsa ja nachot

Nauti salaatti suoraan purkista tai kaada se piknikillä kulhoon.

Tofusalaatti, kastike, vesimelonisalsa ja nachot

yhdelle

Tofusalaatti

1 dl kypsää kvinoaa

150 g valmiiksi marinoitua tofua

1/2 kourallista punakaali-raastetta

1/2 kourallista porkkana-raastetta

salaattisekoitusta, babypinaattia ja esimerkiksi silmusalaattia maun mukaan

Kastike

2 rkl Tamari-soijakastiketta

1 rkl limen mehua

1/2 tl seesamiöljyä

1/4 tl riisiviinietikkaa

1 tl vettä

1 tl intiaani- tai kookossokeria

Vesimelonisalsa

1/4 pientä vesimelonia

1/2 limen mehu

1/2 chilipalko

1/2 rkl oliiviöljyä

ripaus merisuolahiutaleita

maun mukaan lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje:

1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele ylimääräinen neste pois. Kuutioi.

3. Kuumenna paistinpannu ja laita tofupalat ruskistumaan. Paista välillä käännellen, kunnes palat ovat saaneet väriä pintaan. Anna palojen jäähtyä.

4. Kokoa salaatti purkkiin laittamalla pohjalle ensin kvinoa ja sitten tofupalat. Lisää punakaali- ja porkkanaraaste. Laita päällimmäiseksi salaattisekoitus, babypinaatti ja silmusalaatti.

5. Laita kastikkeen ainekset pieneen purkkiin ja sekoita.

6. Kuutioi vesimeloni ja hienonna chili sekä persilja tai korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään, laita purkkiin ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile nachosipsien kanssa.

Voit myös käyttää maustamatonta tofua. Laita silloin kastike purkin pohjalle ja sen päälle ruskistetut tofukuutiot. Näin tofu marinoituu itsestään.

Reseptit on laatinut Marita Eriksson, 35, joka pitää kasvipohjaiseen ruokaan, aamupaloihin ja herkkuihin erikoistunutta Instagram-tiliä nimeltä @myblissktchn.

Lue myös:

Helsingin parhaat piknikpaikat

5 x Helsingin paras brunssi – nämä trendipaikat haluat testata

Nämä ovat Helsingin parhaat terassit

Reseptit ja kuvat Marita Eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä