Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Bliss balls -reseptit, jotka vievät kielen mennessään

04.04.2019

Pikkuiset pallerot kulkevat kätevästi evääksi niin työpaikalle kuin treeneihinkin ja ovat nopea tapa saada energiaa päivän lomassa. Vegaaniset, gluteenittomat ja usein sokerittomat voimapallot sopivat moneen ruokavalioon.

Trendikkäät bliss ballsit ovat tulleet jäädäkseen, eivätkä suotta, sillä sekä niiden valmistaminen että reseptien muokkaaminen on helppoa. Rakas herkku onkin saanut maailmalla jo monta nimeä: bliss balls, fat balls, bon bons, snack balls…

Bliss balls

Bliss balls -resepti kahvipöytään: Suklaakuorrutteiset vadelma-kookos-täytteiset pallot

15–20 kpl

Ainesosat:

3 dl kookosmaitotölkin kermaista paksua osaa (laita tölkki jääkaappiin edellisenä päivänä)

1/4 dl vaahterasiirappia

15 g pakastekuivattujavadelmia

3 dl kookoshiutaleita

5 rkl sulaa kookosöljyä

2–3 tl sitruunan mehua

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuorrutukseen:

200 g tummaa suklaata

1 tl kookosöljyä, strösseleitä ja kookoshiutaleita

Valmistusohje:

  1. Laita kaikki ainekset kuorru-tuksen suklaata ja lisukkeita lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Varmista, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin keskenään. Vadelmista saa jäädä pieniä sattumia massan sekaan.
  2. Pyöritä massasta noin 15–20 kpl palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratun tarjottimen tai muun laakean astian päälle. Anna pallojen jähmettyä pakastimessa noin 15–30 minuuttia.
  3. Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa 30 sekunnin pätkissä. Sekoita välillä.
  4. Lisää sulan suklaan sekaan noin 1 tl sulaa kookosöljyä.
  5. Ota pallot pakkasesta ja työnnä niihin hammastikut. Pyörittele palloja suklaassa ja ripottele päälle haluamiasi lisukkeita. Suklaa jähmettyy kylmän pallon päälle nopeasti.
  6. Laita pallot yksi kerrallaan takaisin leivinpaperin päälle. Säilytä jääkaapissa.

Bliss balls

Bliss balls -resepti treenikassiin: Pähkinäiset suola- karamellipallot

12–15 kpl

Ainesosat:

3 dl (luomu)cashewpähkinöitä

1 dl kuivattuja mulperimarjoja

20 pehmeää, kivetöntä taatelia

1 1/2 dl mantelijauhoja

1/3 tl merisuolahiutaleita

Kuorrutukseen:

seesaminsiemeniä

Valmistusohje:

  1. Laita kaikki ainekset seesaminsiemeniä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
  2. Massan tulisi olla kuivahkoa mutta muovailtavissa. Jos et saa aikaan hyvin koossa pysyviä palloja, lisää vielä pari taatelia massan sekaan. Kun massa jää muotoon käsien välissä puristettaessa, se on valmis.
  3. Pyörittele massasta palloja ja kuorruta seesaminsiemenillä. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Bliss balls

Bliss balls -resepti herkutteluun: Suklaa-kaurapallot

12–13 kpl

Ainesosat:

4 dl kaurahiutaleita

2 rkl (raaka)kaakaojauhetta

ripaus merisuolahiutaleita

1/2 dl sulaa kaakaovoita (sulata vesihauteessa)

10–15 pehmeää kivetöntä taatelia

3 rkl (huoneenlämpöistä) vaahterasiirappia

Kuorrutukseen:

kaakaojauhoja

kuivattuja syötäviä kukkia

Valmistusohje:

  1. Jos haluat sileän massan, laita ensin kaurahiutaleet, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Kaurahiutaleet jauhaantuvat paremmin ennen muiden ainesten lisäämistä. Voit myös laittaa kaikki ainekset samaan aikaan, jolloin kaurahiutaleita jää enemmän kokonaisiksi sattumiksi. Kummatkin tavat toimivat.
  2. Varmista, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla. Voit sekoittamisen välissä työntää lusikalla massaa alaspäin tehosekoittimen kannun reunoilta. Massan tulisi olla kuivahkoa mutta muovailtavissa. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää taateleiden määrää.
  3. Kun massa on valmis, pyörittele siitä palloja.
  4. Kuorruta pallot halutessasi kaakaojauhoissa ja viimeistele kuivatuilla syötävillä kukilla.
  5. Nauti heti tai säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa. Pallot kovettuvat jääkaapissa, koska kaakaovoi jähmettyy kylmässä. Pallot pehmenevät taas huoneen-lämmössä. Kiireessä voit lämmittää palloja pienen hetken (5–10 sekuntia) mikrossa. Parhaimmillaan nämä suklaiset herkut ovat juuri valmistettuina.

Lue myös:

Millaisia ruokatrendejä Instagramissa nähdään seuraavaksi, Marita Eriksson?

2 taivaallisen hyvää suklaabravuuria

Ihana brunssi-idea: Luksusvohvelit

reseptit ja kuvat Marita Eriksson
Tilaa Elle

Seuraa Elleä