Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Ravintolaan Porvoossa – tässä parhaat paikat treffeille, makeannälkään tai lounaalle

05.09.2019

Tsekkaa ELLEn suositukset ennen Porvoon-matkaa: nämä ravintolat ovat jo itsessään syy suunnata Suomen toiseksi vanhimpaan kaupunkiin.

Zum Beispiel – jäätelöfriikin paratiisi

Ravintolan nimi hämmentää (se on saksaa ja tarkoittaa ’esimerkiksi’), mutta ruokalista on täynnä houkuttelevia makuyhdistelmiä. Kokeile ainakin Runeberg-jäätelöä, jonka seurana tarjoillaan Fredrika-granolaa ja vadelmakastiketta. Kaikki jäätelöt tehdään alusta asti itse, ja omistajan intohimon aitoon jäätelöön maistaa. Innostus sai alkunsa, kun omistaja ei löytänyt Suomesta aitoa gelatoa ja matkusti sen perässä Italiaan jäätelön juurille. Ravintola tarjoaa päivittäin myös aamupalaa. Lisäksi pääruoka- ja hampurilaislistat ovat kokeilemisen arvoisia.

Zum Beispiel, Rihkamakatu 2, Porvoo

Sinne – Taidetehtaan helmi

Taidetehtaan Bistro Sinne tarjoilee sesonkiluonteisuuteen pohjautuvaa fine diningia siisteissä, moderniin makuun tyylitellyissä tiloissa. Sinne suosii lähituotettua ruokaa, joten lihat tulevat pöytään lähitiloilta. Menut saa halutessaan myös kasvisversioina.

Sinne, Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo

Mainos alkaa
Mainos päättyy

SicaPelle – sisilialainen silaus

SicaPelle on paljon muutakin kuin onnistunut kunnianosoitus pihapiirin vanhalle lemmikkiporsaalle, SikaPellelle. Ravintola tarjoaa tiistaista lauantaihin lounasta ja illallista, mutta sunnuntaisin tarjolla on Porvoon paras brunssi. Ruokalista hyödyntää kauden ajankohtaisimmat herkut, unohtamatta kokin sisilialaista otetta. SicaPellessä on myös ruokalistaa tukeva viinilista ja tarkoin valikoitu olutkokoelma.

SicaPelle, Kirkkotori 3, Porvoo

Vinkki: Lähde viikonloppuna päiväristeilylle Porvooseen. Muutaman tunnin risteily alkaa Helsingin kauppatorilta ja Porvoon antimista nautittuaan voi Helsinkiin palata linja-autokyydillä tunnissa.

Brasserie L’amour – olutta ja artesaanipizzaa

Porvoon vanhassa kaupungissa kävelyretki kannattaa päättää L’amourin maistuvien pizzojen äärelle. Listalta löytyy toki muutakin kokeilemisen arvoista, mutta artesaanipizzat, erityisesti klassinen margherita, ovat ravintolan must try -tuotteet. Lastenlista sopii vähemmän innokkaallekin ruokailijalle, sillä yksinkertaiset annokset on nimetty lasten suuhun sopivilla nimillä: en tiiä, ei kiinnosta, ei ole nälkä, en syö ja ihan sama.

Brasserie L’amour, Rihkamatori 2, Porvoo

Kiva – lupsakkaa tunnelmaa

Ei finea eikä diningiä, mutta maistuvaa street foodia –  sitä löytyy, jos suuntana on jokirannan Kiva-terassi. Erityissuositus salaateille, jotka kaikki saa kasvisversioina. Vinkki: aamuksi venähtäneen illan jälkeen mättösplätter tai hodarit toimivat salaatteja paremmin.

Kiva, Itäinen Rantapromenadi 3, Porvoo

Lue myös:

Mistä löytyy Turun parhaat brunssit?

7 x Helsingin paras vintageliike

Porvoon parhaat kahvilat – joko olet käynyt näissä?

teksti Heidi Mäkelä
kuvat SicaPelle
Tilaa Elle

Seuraa Elleä