Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pyhimys: ”Kuvittelen näyttäväni teini-ikäiseltä”

22.04.2018

Räppäri Mikko Kuoppala eli Pyhimys julkaisee Instagramissa ainoastaan epäedustavia, hymyttömiä kuvia.

Mikko Kuoppala eli Pyhimys, 36, on helsinkiläinen räppäri ja levy-yhtiön tuotantopäällikkö. Hän on tuttu myös Ruger Hauer ja Teflon Brothers -yhtyeistä. Pyhimyksen yhdeksäs sooloalbumi Tapa poika julkaistiin helmikuun lopussa.

”Olen itse pahin kriitikkoni ja viholliseni. Viihdyn peilin edessä harvoin enkä ole täysin sinut itseni kanssa. Minun on esimerkiksi vaikeaa ottaa vastaan positiivista palautetta ulkonäöstäni. Oletan, että se sanotaan vain mielikseni ja vastaan, että höpö höpö.

Pienenä minua kuvailtiin aina veitikaksi. Jotain siitä on säilynyt hymyssäni ja silmissäni. En pidä itseäni aikuisena vaan ikuisena lapsena. Kuvittelen näyttäväni edelleen 16-vuotiaalta, vaikka peilistä katsookin joka aamu puolet vanhempi ihminen. Ehkä kriittisyys itseäni kohtaan johtuu siitä, että luulen näyttäväni nuoremmalta kuin olenkaan. Toisaalta uskon, että seuraavat parikymmentä vuotta näytän suhteellisen samalta. Tukkaa en saa enää takaisin, enkä aio istuttaa mitään feikkihiuksia. Onneksi minulle sopii kalju.

Liike vaikuttaa ihmisen viehättävyyteen, ja olemus on tärkeämpää kuin ulkonäkö. Pelkän valokuvan perusteella on vaikea päätellä, onko henkilö hyvännäköinen. Omassa kehossani pidän eniten käsistäni, vaikka ne eivät ole mitenkään kovin miehekkäät. Käsistäni tulee puhdas olo, ja se on minulle tärkeää.

En ole koskaan välittänyt siitä, mitä muut ajattelevat minusta. Instagram-tilini on ironinen: postaan vain epäedustavia, hymyttömiä kuvia. Minusta on yököttävä ajatus ottaa selfieitä ja julkaista vain ne, joissa näyttää hyvältä. Se, että rajaa itsensä onnistuneeseen otokseen ja laskee tykkäyksiä, on haitallista yksilölle ja yhteiskunnalle. Kiillotettuun kuvaan alkaa uskoa.

 

Minusta on yököttävä ajatus ottaa selfieitä ja julkaista vain ne, joissa näyttää hyvältä.

 

Pari viimeistä vuotta ovat olleet vuoristorataa. Vuosi 2016 oli elämäni vaikein. Olin väsynyt. Kaikki alkoi siitä, kun minulta poistettiin viisaudenhammas pari päivää ennen toisen lapseni syntymää. Alkoi mystinen kierre. En saanut suutani kunnolla auki, myös keuhkoni oireilivat. Lääkärit eivät tienneet, mistä on kyse. Samaan aikaan vastasyntynyt vauva valvotti. Se oli iso rasite isoimman keikkavuoden päälle. Vihdoin kolmas, vahvempi antibioottikuuri auttoi. Tuntui, että tutustuin vauvaan vasta kolmen kuukauden jälkeen. Sitä ennen hän tuntui tosi vieraalta ihmiseltä. Ensimmäisen lapsen kanssa tiesin jo synnytyslaitoksella, että olemme kavereita.

Vuosi 2017 alkoi parin kuukauden perhelomalla Thaimaassa. Se oli täysin stressitöntä. Pohdin, mitä haluan elämältä. Viime vuodesta tulikin täysin erilainen kuin edellisestä.

Aloin priorisoida kehon hyvinvointia. Ei riitä, että syön tai treenaan vasta sitten, kun on aikaa. Silloin en ehdi koskaan. Nyt raivaan kalenterista liikunnalle aikaa: liikun pari, kolme tuntia viikossa. Teen perussalitreeniä ja kehonpainojuttuja. Haluan olla 40-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin 30-vuotiaana.

Tänä vuonna tuntuu, että viime vuoden hyvä energia alkaa tuottaa tulosta. Kun on itse positiivisempi, kaikkeen tekemiseen tulee hyvä sävy. Se näkyy myös ulospäin.”

Lue myös:

Kasmir: ”Kalju toi itsevarmuusbuustin”

Antti Holma: ”Sisälläni elää ikuisesti ruipelo”

Musta Barbaari: ”Luulin, että itkeminen ei lopu ikinä”

teksti Henna Koste
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä