Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Näin saat pitkät ja tuuheat ripset kotikonstein – 10 vinkkiä

15.08.2018

Kauden kauneustrendi on tässä: ripsiä hoidetaan nyt kuin ihoa ja hiuksia – tuloksena megaripset ilman käyntiä ripsiteknikolla.

1. Toimivatko ripsien kasvatusseerumit?

Kasvoivatko kaverin ripset yhtäkkiä uskomattoman näyttäviksi? Salaisuus on todennäköisesti ripsiä kasvattava seerumi. Suomessa myytävät tuotteet ovat EU:n kosmetiikkalainsäädännön mukaisia, mutta etenkin lääkeaineenakin käytetty prosta­glandiini on saanut kyseenalaista huomiota. Hurjimmillaan sen on kerrottu aiheuttaneen kutinaa, tulehduksia ja jopa pigmenttimuutoksia luomelle. Siispä selvitä, mikä ainesosa koostumuksessa kasvattaa ripsiä, googlaa se ja päätä vasta sitten, haluatko todella laittaa sitä ripsiisi.

ripset kasvatusseerumi

Esimerkiksi eleven.fi-verkkokauppa myy Lashfoodin ripsiseerumeita. Ekosertifioitu seerumi on turvallinen valinta synteettisiä kasvutekijöitä karttavalle. 88 e.

 

Ripsiseerumit ovat herättäneet paljon keskustelua, sillä ne ovat tavallaan kosmetiikan ja lääkeaineiden välimuotoja.

 

2. Hellemmät ripsien hoitoseerumit

Kasvatusseerumeita hellemmät hoitavat seerumit eivät kasvata uusia ripsiä tai stimuloi karvatuppia vaan ne vahvistavat ja huolehtivat ripsistä, jotta ne voisivat paremmin. Tällaiset seerumit toimivat samalla periaatteella kuin ihonhoidon tehotuotteet: erittäin tiiviiseen muotoon on paketoitu runsaasti tehoaineita, jotka auttavat ripsiä pysymään vahvoina ja kimmoisina pidempään. Kun ripset voivat hyvin, ne näyttävät vahvemmilta ja paksummilta, mutta ihmeitä ei hoitoseerumilta kannata odottaa.

ripset hoitoseerumi

Medik8:n peptidejä ja vitamiineja sisältävä Full Lash & Brow Duo auttaa omia ripsiä voimaan hyvin. 58 e.

3. Ripsien oma putsari

Paraskaan ripsiväri ei loihdi uusia ripsiä pudonneiden tilalle. Silmämeikin puhdistaminen saippualla ja silmien hankaaminen puhdistuksen aikana irrottaa ripsiä ja heikentää jäljelle jääneitä. Tee ripsillesi palvelus ja valitse hellävarainen puhdistusaine, joka huolehtii ripsien kunnosta ja minimoi vahingot.

puhdistusaine ripset

Talikan Lash Conditioning Cleanser on geeli, joka hierotaan suoraan ripsiin ja pyyhitään pois vanulla. Se liuottaa meikin irti hellävaraisesti. 22 e.

4. Primer tarpeen mukaan

Helpoin ja nopein tie pitkiin ja näyttäviin ripsiin? Levitä ripsivärin alle pidentävä ja tuuheuttava kerros pohjustustuotetta. Primereita on joka lähtöön, aivan kuten ripsivärejäkin. Hoitavat, tuuheuttavat, pidentävät, kestoa lisäävät ja taivutukset säilyttävät tuotteet toimivat kukin hieman eri tavoin, joten tuotekuvaus kannattaa lukea tarkkaan ennen ostopäätöstä.

ripset primer

L’Oréal Paris’n Paradis Extatic Primer sisältää sekä hoitavia että tuuheuttavia ainesosia. 15 e.

5. Hoitoaine ripsille

Miltä hiuksesi tuntuvat pesun jälkeen, jos et käytä hoitoainetta? Aivan kuten hiukset, myös ripset kaipaavat hoitoa. Ne voivat paremmin, kasvavat pidempään, tuntuvat sileämmiltä ja ajan kanssa myös tuuheammilta, kun niitä jaksaa hoitaa säännöllisesti. Värittömän hoitogeelin lisääminen iltarutiineihin käy helposti.

ripset hoitoaine

Dermosilin hoitogeeli sisältää runsaasti luonnollisia ainesosia, ja se on varustettu allergiatunnuksella. 4 e.

 

Ripset näyttävät sitä pidemmiltä, mitä lähempää tyveä ne taivutat.

 

6. Taivuta ripset huolella

Lyhyet ripset näyttävät entistä tyngemmiltä, jos muoto ei ole kaareva. Eivätkä pitkätkään ripset ole edukseen, jos ne sojottavat suoraan eteenpäin. Optiset ongelmat saa ratkottua taivuttamalla ripset ylöspäin. Ripset näyttävät sitä pidemmiltä, mitä lähempää tyveä ne taivutat. Jos joka aamuinen taivuttelu rasittaa, voi kosmetologi tehdä ripsiin kestotaivutuksen.

taivutin ripset

Cailap on kehittänyt ripsentaivuttimet, jotka myötäilevät silmän muotoa, jolloin taivutus läheltä tyveä helpottuu. 10 e.

7. Terve iho, terveet ripset

Jos edellä kuvatut erikoistuotteet kuulostivat liian monimutkaisilta, tutustu moniottelijoihin, jotka ratkovat monta ongelmaa kerralla. Nyt trendinä ovat ihonhoitotuotteet, jotka hoitavat samalla myös ripsiä. Aikaa ja rahaa säästyy, kun valitset monikäyttötuotteen, joka huolehtii yhdellä levityksellä koko silmänalueesta.

seerumi ripset

Biothermin Blue Therapy Eye-Opening Serum on sekä silmänympärysvoide että ripsiseerumi, jonka applikaattori muistuttaa ripsiharjaa. 49 e.

8. Liimattomat magneettiripset

Jos irtoripset epäilyttävät etkä halua pysyviä pidennyksiä, voi apu löytyä uusista, magneeteilla kiinnitettävistä irtoripsistä. Ripsitupsujen tyvessä on huomaamattomat magneetit, jotka asetetaan vastakkain niin, että toinen ripsitupsu asetetaan omien ripsien päälle ja toinen alle. Poistaminen käy yhtä kätevästi, joten yhtään omaa ripseä ei tarvitse uhrata tiukkaan juuttuneen ripsiliiman vuoksi.

magneettiripset

G Beauty Lashes -magneettiripset ovat kuin tuuheuttava viuhka silmän ulkonurkkaan. 20 e.

9. Ohuiden ripsien pelastus

Suomalaiset ripset ovat usein vaaleat ja ohuet. Tuuheuttavat ripsivärit antavat ripsille potkua niiden ympärille kiinnittyvien vahojen ja polymeerien avulla. Ripsi saa kauttaaltaan lisää massaa ympärilleen, jolloin se muuttuu paksummaksi ja lopputulos on tuuheannäköinen. Tuuheuttavat tuotteet vetävät ripset helposti klimpeiksi, joten karvojen erotteleminen heti tuotteen levittämisen jälkeen on tärkeää.

ripsiväri ohuille ripsille

Mustaakin mustempi Urban Decayn Perversion on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista tuuheuttavista ripsiväreistä. 26 e.

10. Nysäripsien sankari

Pidentävä ripsiväri sisältää yleensä kuituja, jotka tarttuvat ripseen sen kasvusuunnan mukaisesti, jolloin ripset näyttävät kärjestä pidemmiltä. Pidentävien ripsivärien harjat ovat usein myös erottelevia, jotta lopputulos ei olisi paakkuinen. Kaunein lopputulos syntyy siis lyhyisiin mutta tuuheisiin ripsiin. Silloin pidentävällä maskaralla on runsaasti yksittäisiä ripsiä, joihin tarttua.

ripsiväri lyhyille ripsille

Elizabeth Ardeninin Standing Ovation erottelee ripset viuhkamaisesti, joten pituuden lisäksi tulos näyttää tuuhealta. 32 e.

Lue myös:

Näin teet 70-luvun megaripset

10 vinkkiä: Näin saat täydelliset pitkät ripset

Hintaansa paremmat ripsivärit – katso parhaat alle 10 eurolla!

teksti Riikka Söderlund
kuvat Isma Valkama ja imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä