Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pariisissa asuva suomalaismalli Julia Johansen paljastaa tyylinsä salat

28.05.2018

Pariisissa asuva suomalaismalli ja muusikko Julia Johansen, 28, vaihtaa tyyliä kotikaupungin mukaan.

”Tyylitajuni parani mallin työt aloitettuani, mutta aiheutti myöhemmin identiteettikriisin. Castingeissä haluttiin, että sulaudun muiden mallien joukkoon valkoinen t-paita ja farkut -lookilla. Tunsin kadottavani oman tyylini. Itsetutkiskelun seurauksena ymmärsin, etten halunnut olla malli-Julia, vaan se oikea Julia. Myöhemmin työt veivät minut neljäksi vuodeksi Lontooseen, missä mustan punk-vaiheeni jälkeen aloin leikkiä väreillä ja värjäsin hiukseni kirkkaanpunaisiksi. Muutama vuosi sitten muutin Pariisiin. Kaupungin taianomaisuus toi tyyliini romantiikkaa, ja rakkauteni vintageen syveni.

Kannatan kierrätystä ja suosin luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa. Shoppailen enää harvoin ketjuliikkeissä – massatuotettu muoti ei tee hyvää kenellekään. Minulle on tärkeää, että vaatteet ovat laadukkaita ja niin lähellä tuotettuja kuin mahdollista. Ostaessa tulee parempi mieli, kun tietää, etteivät vaatteiden tekijät ole huonoissa oloissa minimipalkalla työskentelevien ihmisiä.

Suurin osa vaatteistani on vintagea – ainoastaan kengät ja farkut ostan useimmiten uusina. Luottohousuni ovat Samujin leveälahkeiset puuvillahousut ja Weekdayn tai Nudie Jeansin korkeavyötäröiset farkut. Rakastan vintagea, koska se tekee pukeutumisesta persoonallisempaa. On hauska arvailla, kenelle vaate on aikoinaan kuulunut. Pariisissa suosikkeihini kuuluu Le Marais’n kaupunginosassa sijaitseva hieman tyyriimpi Odetta-vintageliike, josta löysin Yves Saint Laurentin 70-luvun hippimekon. Troc en Stock taas on lompakkoystävällisempi second hand -putiikki, josta löytyy muun muassa Acne Studiosia, Isabel Marantia ja merkittömiä vaatteita. En ostaisi uutena Guccin laukkua tai muita kalliita merkkivaatteita, mutta laadukkaasta second hand -löydöstä olen valmis maksamaan jopa pari sataa euroa.

The Oracle Sisters -indiebändini keikoilla irrottelen olkatopatulla Yves Saint Laurentin 80-luvun takilla ja valkeilla nilkkamittaisilla cowboy-buutseilla, mutta en ole joka päivä mikään rokkistara. Iltamenoihin tälläydyn punaisella huulipunalla, matkoilta kertyneillä koruilla ja mokkahameella.”

Lue myös: 11 tyylioivallusta pariisittarilta – kopio itsellesi uusi Pariisi-tyyli

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Julia Johansen

Kasarin soundi

Keikoilla irrottelen olkatopatulla 80-luvun Saint Laurentin takilla. Olen fiilispukeutuja, ja toisinaan tyylini on hyvin naisellinen.

Aarteita maailmalta

Muokkaan arkityylini juhlaan lisäämällä asuuni kasan erilaisia koruja. Eri kulttuurit inspiroivat minua, ja reissatessa koruja onkin kerääntynyt monesta eri maasta

Ruokakaupalta Diorille

Käytin Majen pikkulaukkua Dior Ball -juhlissa Monoprix’sta ostamieni punaisten sukkahousujen ja hanskojen kanssa. Tästä ranskalaisesta elintarvikekaupasta on löytynyt yllättävän monesti hyviä perusasusteita.

Lähellä tuotettua

Ostin palmusta kudotun laukkuni Balin matkalta. Kengät ovat Samujin. Minulle on tärkeää, että vaatteet ovat niin lähellä tuotettuja kuin mahdollista.

Ripaus särmää

Tykkään leikitellä androgyynillä rock-lookilla. Isabel Marantin mokkatakki tuo asuun sopivasti maskuliinisuutta.

Kultaakin kalliimmat

Kullattu käärmerannekoru on peräisin 20-luvulta ja ostettu vintagena Pariisista. Siron rannekellon, sormuksen ja rannekorun olen saanut isoisoäidiltäni.

Julia Johansen

Ei kertakäyttöön

Viininpunainen Rochasin teddytakki on vintage-löytö. Myös Givenchyn nahkalaukku ja Isabel Marantin buutsit olen ostanut käytettynä. Pooloneule on Uniqlon ja paita Double Agentin.

Reissuun mukaan

Suomalaisuus näkyy tyylini käytännöllisyydessä: käytän esimerkiksi paljon reppuja. Balilainen käsintehty reppu on uusin suosikkini.

Vintage-helmi

Tyylini saa vaikutteita eri maiden kulttuureista, 70-luvusta, tanssiklubi Studio 54:stä ja kadulla kävelevistä ohikulkijoista. Yves Saint Laurentin 70-luvun Russian Collectionin hippimekko on yksi parhaista löydöistäni.

Julia Johansen

Lempimerkki kotimaasta

Koko asu on laukkua lukuun ottamatta Samujilta. Rakastan merkin kauniita maanläheisiä värejä. Käyn usein piipahtamassa heidän liikkeessä tullessani Helsinkiin.

Asennebuutsit

Kaverilta saadut käärmekuosiset cowbow-kengät tuovat asuun sopivasti asennetta.

Julia Johansen

Oman tien kulkija

En seuraa muotia. Kivempaa on löytää vaatteita, jotka eivät tule kadulla vastaan. 80-vuotiaan ohikulkijan asu saattaa inspiroida minua enemmän kuin supermallin.

Lue myös:

Pilottilasit ja muut asustetärpit Pariisin katutyylitaitureilta

Pihla Hintikka: ”Olen aina tiennyt kuuluvani Pariisiin”

Matilda Morelius: ”Nukuin vauvana kangasrullien päällä äidin ateljeessa”

 

 

teksti Vivian Lindholm
Kuvat Eeva suutari
Tilaa Elle

Seuraa Elleä