Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Parfymööri Max Perttula: ”Kun näytän hyvältä, työvireeni on parempi”

20.12.2018

Parfymööri Max Perttula uskoo, että elimistöä voi huijata nuoremmaksi.

max perttula

Max Perttula, 45, on parfymööri, joka valmistaa nimikkotuoksuja yksityisille ihmisille ja yrityksille. Hänen Max Joacim Cosmetics -yrityksensä valmistaa tuoksuja oman merkin lisäksi yrityksille ja yksityishenkilöille.

”Kun asuin ja työskentelin Viitasaarella, treenasin itseni huippukuntoon nostelemalla puntteja. Muutin kahdeksan vuotta sitten Helsinkiin ja putosin köyhyysloukkuun. Söin pelkkää makaronia, ja treenaaminen jäi. Vaivalla kasvattamani lihakset rapistuivat silmissä. Edes köyhyys ei haitannut niin paljon kuin se, miten riittämättömäksi tunsin itseni. Olin plösökunnossa ja jatkuvasti väsynyt.

Olen ekspertti keksimään tekosyitä asioille. Elämänmuutokselle ei ollut energiaa, aikaa tai rahaa, vaikka todellisuudessa liikunta auttaa jaksamaan ja linssikeitto on roskaruokaa edullisempaa. Muutama kuukausi sitten päätin, että nyt saa riittää. Tein ruokavaliomuutoksen: aloin syödä paljon proteiineja ja juoda aminohappoja. Lisäksi aloin taas treenata salilla tunnin päivässä ja liikkua kävellen joka paikkaan. Muutos tapahtui nopeasti. Nyt voin taas käyttää kaikkia kymmenen vuoden takaisia housujani. Tavoitteeni on olla keväällä mallin mitoissa.

 

Uskon, että ihminen voi huijata kehoaan luulemaan itseään nuoremmaksi.

 

Uskon, että ihminen voi huijata kehoaan luulemaan itseään nuoremmaksi. Käännän kelloa taaksepäin ottamalla kerran vuodessa hyvin pieniä määriä botoxia juonteisiin ja hyaluronihappoa poskipäihin. Kun näytän hyvältä, työvireeni on parempi. Elimistöni luulee, että olen edelleen 35-vuotias. Täysin tyytyväinen peilikuvaani en ole silti vieläkään. Seuraavaksi haluaisin korjauttaa etuhampaani lohkeaman tai ottaa laminaatit hampaisiin.

Päättäväisyydestä on ollut hyötyä paitsi kuntokuurissa, myös ammatissani. Olen treenannut haistamista systemaattisesti 20 vuotta. Uskon vakaasti, että saavutan vielä tavoitteeni: teen ison läpimurron parfyymeillani ja pääsen ikuisesta kituuttamisesta. Jos se ei onnistu Suomessa, muutan viimeistään 50-vuotiaana Nizzaan tai Grasseen.

Nykyään parfyymien luominen on minulle kuin magiaa. Kun haistan jonkin uuden asian, alan nähdä mielessäni kemiallisia kaavoja siitä, miten kyseinen tuoksu luodaan synteettisesti. Saatan yhdistellä tuoksuainesosia alitajuntaisesti jopa vuosia, ennen kuin lopputulos on valmis parfyymi. Intuitioni on erittäin vahva. Jos televisiosarjassa kaadetaan lasi viiniä, saatan haistaa kotisohvalla istuessani, miltä se tuoksuu.”

Lue myös:

Mitä hajuvesiä hypetetään seuraavaksi? Löysimme tulevat tuoksuhitit

Ethän säilytä hajuvettä kylpyhuoneessa ja 9 muuta tuoksuvinkkiä

Helsingin ensimmäinen niche-tuoksumyymälä on parfyymifriikin taivas

teksti Anni Nissi
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä