Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Näyttelijä Eero Ritala ryhtyi vegaaniksi ja laihtui 15 kiloa

04.09.2018

Cowspiracy-dokumentti sai Eero Ritalan luopumaan lihasta.

”Toissakesänä katsoin eläinten tehotuotannosta kertovan Cowspiracy-dokumentin, ja päätin, että nyt loppuu tämä paska. Olin potenut huonoa omatuntoa lihansyönnistä pitkään, ja silloin päätin ryhtyä vegaaniksi. Kesän lopulla vaaka näytti 15 kiloa vähemmän. Vegaanius avasi uuden maailman: olen aina ollut kulinaristi ja nauttinut ruoanlaitosta. Opettelin uusia reseptejä ja tajusin, ettei lihaton elämä ole vaikeaa. Esimerkiksi rakastamani thairuoka on hyvin pitkälle vegaanista.

Eero Ritala

Olen ulkonäkööni erittäin tyytyväinen. Pidän lempeistä kasvoistani. Joskus mietin, miksei minulla ole Tommi Korpelan leveää leukaa ja karskiutta. Pidempi ja jäntävämpikin voisin olla. Työnnän ajatukset kuitenkin nopeasti syrjään: opin varhaisessa vaiheessa, ettei ulkonäöstään kannata kipuilla. Lapsuuden kaverini kauhoi uima-altaassa aina 20 metriä edelläni. Ymmärsin, että jostain syystä meistä rakentuu eri kokoisia ja näköisiä, eikä sille voi mitään. Minulla nyt vain on pienet kädet, enkä ole mikään lihaskimppu.

Teatterikorkeakoulussa kilpailu on kovaa, ja itseään vertaa jatkuvasti muihin. Parikymppisenä näyttelijänalkuna vahvistui ajatus, etten voi olla kukaan muu kuin minä. Se oli ahaa-elämys, jonka avulla opin hyväksymään itseni.  Näytän tältä, enkä pysty muokkaamaan itsestäni toisen näköistä.

Myös kehut parantavat itsetuntoa. Lapsuudenkodissani ei koskaan kritisoitu ulkonäköä tai korostettu kehollisuutta.

 

Saan hymyilevien, lempeiden kasvojeni ansiosta usein mukavien aviomiehien rooleja, joiden vaimot pettävät heitä Samuli Vauramon näköisten miesten kanssa

 

Ulkonäköni on johtanut tietynlaisiin rooleihin. Saan hymyilevien, lempeiden kasvojeni ansiosta usein mukavien aviomiehien rooleja, joiden vaimot pettävät heitä Samuli Vauramon näköisten miesten kanssa. Mukavan tyypin rooli tympii välillä. Toivon, että vanhenen tyylikkäästi ja että voisin tulevaisuudessa tehdä röyhkeämmän tyypin rooleja. Tykkään vanheta, en haikale nuoruuteen. On kiva, että keho ja kasvot muuttuvat. Jokainen mies haluaisi näyttää vanhana George Clooneylta, mutta tärkeintä varmaankin on se tietynlainen sisäinen rauha, jonka elämänkokemus synnyttää.

Käyn salilla epäsäännöllisesti. Kyllästyn nopeasti, ja minulta puuttuu bodaamiseen tarvittavaa itsekuria. Elämäntapani on siihen liian hedonistinen. Toki olisi maailman siisteintä näyttää adonikselta, mutta se olisi jollain tavalla rakennettua ja minulle vähän päälleliimattua. En ole protskujuomatyyppiä.

Vihaan juoksemista ja lenkkeilyä. Lenkkipolulla alkaa aina ottaa päähän, vaikka tekisi kuinka hyvät soittolistat. Pallolajit ovat aina olleet juttuni. Viisi vuotta sitten sai futispelissä kaksi perättäistä aivotärähdystä. Jalat eivät kantaneet eikä puhe toiminut. Se säikäytti. Tajusin, ettei kehoni kestä mitä tahansa.

Hemmottelen itseäni ruoalla. En tiedä mitään parempaa kuin sipsit.”

Lue myös:

Näyttelijä Alina Tomnikov: ”Pyysin tuottajalta anteeksi, että itkettää”

Laura Birn: ”Olen kiinnostavampi silmäpusseilla kuin ilman”

Antti Holma: ”Sisälläni elää ikuisesti ruipelo”

 

teksti Jaana Forsberg
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä