Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Myssyfarmin mummot valloittavat kovaa vauhtia maailmaa

15.01.2019

Kun asustemerkin tarinassa yhdistyvät mummot, lampaat, luomuvilla ja 8 400 asukkaan paikkakunta Pöytyä, ei idean kehittäjää voi syyttää ainakaan luovuuden puutteesta.

Myssyfarmi on epämuodikkaaksi julistautunut pöytyäläinen brändi, jonka myssyt neulotaan käsin paikallisten eläkeläismummojen puikoissa. Käsin värjätyt villalangat ovat peräisin lähistön luonnonmukaisilta suomenlampailta.

Myssyfarmi perustettiin vuonna 2009, kun Anna ja Janne Rauhansuu muuttivat pitämään sukutilaa Varsinais-Suomessa. Nyt myssyjä myydään lähes 20 maassa. Suomessa niitä saa muun muassa Helsingin Sokokselta ja lifestyleputiikki World of TREstä. Suosio ei kuitenkaan ollut itsestään­selvyys, etenkään kotimaassa.

”Niin kauan, kun puuhaat vain kotimaassa, ei se kiinnosta ketään. Puhelin alkoi soida vasta, kun meidät oli ostettu sisään Pariisin Merci-­konseptimyymälään ja Korean suurimpaan tavarataloketju Lotteen”, naurahtaa tuotteiden suunnittelusta vastaava Anna Rauhansuu.

Myssyfarmin tarinassa jopa lampaat jäävät karismaattisten mummojen varjoon. Mummot saavat neulomisesta lisätuloja, mutta Rauhan­suun mukaan vielä tärkeämpää on, että työ tarjoaa heille merkityksellistä tekemistä ja yhteisöllisyyttä. Mummoja on mukana tällä hetkellä parisenkymmentä, mutta hakemuksia on tullut ympäri Suomea jonoksi saakka.

”Muualta tulleille hakemuksille olemme vielä sanoneet ei – niin kauan, kun meilläpäin riittää mummoja, käytämme heitä.”

Yksi myssyfarmilaisten unelmista kävi toteen joulukuussa, kun mummot Salli ja Soili lensivät Takashimayan tavaratalon kutsumana Nagoyaan neulomaan Japanin suurimmille joulumarkkinoille.

Pöytyäläisen Myssyfarmin mallistoon kuuluu naisten ja miesten pipojen lisäksi lasten myssyjä.

Lue myös:

8 vinkkiä talvityylin päivittämiseen

Ajaton ja käytännöllinen skandityyli – näin sen luot

Silkkii sun ihollasi: materiaaliopas

teksti Rebekka Silvennoinen
kuva myssyfarmi
Tilaa Elle

Seuraa Elleä