Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Viimeiset sanat

25.08.2019 9 kommenttia

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen yli viisi vuotta sitten. Olen saanut sen kautta paljon, oppinut uutta, päässyt kokemaan ja näkemään hienoja asioita. Kaikkein arvokkaimpana toki se, että olen saanut tavata huikeita ihmisiä. Haluaisin mainita teistä niin monta, mutta pelkään, että unohtaisin jonkun tärkeän, joten tyydyn vain toteamaan, että tiedätte keitä olette. Supernaisia, bossladyjä, keijukaisia ja kuningattaria.

Viime aikoina on alkanut tuntumaan, että vuorokaudessa ei ole tarpeeksi tunteja kaikkeen siihen mihin haluaisin keskittyä. Lopputuloksena onkin ollut, etten keskity täysillä oikein mihinkään. Ja vaikka kuinka sanon itselleni, että pystyn mihin vain, niin tunteja vuorokauteen en pysty lisäämään.

On todettu, että aika tuntuu nopeutuvan iän myötä. Yksi teoria liittyy ajan suhteuttamiseen. Eli mitä vähemmän ihmisellä on takanaan elettyä elämää, sitä suurempi merkitys on yhdellä kuukaudella tai vuodella. Tämä teoria ei kuitenkaan selitä sitä, miksi viikko lomalla tuntuu usein pidemmältä kuin viikko arjessa tai miksi rakastuessa aika tuntuu hidastuvan. Tätä on puolestaan selitetty sillä, että uudet kokemukset vaativat aivoilta enemmän käsittelemistä, mikä heijastuu kokemukseen ajan hidastumisesta. Lapselle elämä on täynnä uusia jännittäviä asioita, mutta iän myötä ihminen ikään kuin turtuu.

Oli mikä tahansa teoria oikea, niin yksi asia on varmaa. Se, että aika on rajallinen. Ja se, miten sen kuluttaa, muuttuu vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Ei kannata turtua. Fiksummat tajuavat sen aikaisemmin, osa vähän myöhemmin. Sen, että pitää hakea uusia kokemuksia. Uusia haasteita, jotka ehkä pelottavat, mutta jotka tekevät ajasta merkityksellistä.

Kun sulkee yhden oven, niin yleensä uusi aukeaa. Aion sulkea tämän digitaalisen oven, jotta jatkossa olisi aikaa sille kaikkein tärkeimmälle, eli tyttärelleni. Sekä tietenkin työlle, joka pitää mut järjissään, vaikka ajaakin välillä hulluuden partaalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iso kiitos Ellelle ja varsinkin Päätoimittaja Taina Ristolle, joka on uskaltanut antaa mun olla oma itseni tällä foorumilla. Ja erityiskiitos teille, jotka olette jaksaneet lukea ja seurata. Nyt on kuitenkin aika sanoa kiitos ja tiputtaa mikki.

Jos ajatukset ja aivoitukset edelleen kiinnostavat, niin löydyn jatkossakin Instasta nimellä Piizu.

Kuiskaaja out.

Hame ja toppi: Halo

Kuvat: Minna Barbunakis

Kommentit

Kommentoi
 1. TerhiR

  Kiitos blogistasi, löysin sen vasta aika myöhään, mutta olenkin saanut lukea ennemmän tekstejä :) Kaikkea hyvää!

 2. Ida365xxx

  <3

 3. Marsu

  Kaikkea hyvää elämääsi jatkossakin!
  Kiitos blogistasi, joka on ollut virkistävää lukemista! Harmi kun lopetat, mutta ymmärrän toki. Tärkeän ja tärkeimmän välillä on valittava tärkein.
  Mukavaa syksyä sinulle ja perheellesi!

 4. Laura

  Onpa ikävää että lopetat blogin pitämisen. Olen vuosia lukenut blogiasi ja tykännyt kovasti!
  Hyvää jatkoa, ehkäpä joskus innostut uudelleen jatkamaan blogin kirjoittamista..👍😉

 5. Mia M.

  Kiitos blogistasi ja harmi, olet ollut niitä harvoja, jota seuraan. Blogisi on ollut todella kiva, koska aiheet ovat olleet niin monipuolisia. Monia uutuus tuotteita olen löytänyt blogisi kautta. Olen ollut vaan superhuono kommentoimaan mitään mutta ISO kiitos noin kolmesta vuodesta minä aikana olen sinua seurannut!

 6. Inka Railo

  KIITOS nauruista, itseironiasta, urheilijan ajatusmaailman avaamisesta kaikessa kauneudessaan ja raadollisuudessaan ja siitä pelon tunteesta kun yrittää nauttien olla oma kummallinen itsensä 😊 Olla epätäydellisen täydellinen tai täydellisen epätäydellinen 🤔👍

 7. Pamsu

  PIA❤️

 8. A.S

  On ollut mahtavaa saada lukea blogiasi ehkä juuri siksi että rivien välistä on arvoitavissa kypsän ihmisen ajatelmia ja luotettavia tarinoita. Kiitos

  • Veera

   Kiitos 💙

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä