Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Välineurheilija

05.09.2018 Ei kommentteja

Tunnustaudun välineurheilijaksi. Haluan joogasalille ja lenkkipolulle parasta mahdollista. Sekä suorituskyvyn, että ulkonäön puolesta.

Suhteeni juoksuun on ollut katkolla useasti, ja negatiiviset puolet ovat voittaneet viime vuosina positiiviset. Liian tiivis yhteiselo nuorempana, johti perinteiseen kyllästymiseen, mutta nyt olen löytänyt juoksun uudelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Miksei kukaan ole kertonut aikaisemmin Sauconyn juoksukengistä? 1800-luvulla perustettu lenkkaribrändi on kuulemma kyllä kaikkien pro-juoksijoiden tiedossa, mutta he ovat ilmeisesti pitäneet salaisuuden visusti itsellään. Sauconyn lenkkarit ovat heittämällä kevyimmät mitä ikinä olen kokeillut, silti tukevat ja vaimentavat askelta tehokkaasti. Uusimmissa kengissä käytetäänkin aivan uudenlaista iskunvaimennustekniikkaa ja yleensä juoksusta kipuileva selkäni on pysynyt lenkkipolulla nyt aisoissa. Sauconylta löytyy laaja valikoima yksilöllisiä lenkkareita kehotyypistä ja askeldynamiikasta riippuen, sillä kaikkihan me juoksemme eri tavalla.

Toinen asia mikä on taas tehnyt lenkkeilystä kiinnostavampaa on mittaaminen. Nykyäänhän me mittaamme kaikkea mahdollista, unta, palautumista, kaloreita, kohta varmaan jo ihmissuhteitakin. Toisin sanottuna vähän liikaakin, mutta juoksun suhteen tarvitsen sykemittarin. Juoksen usein liian lujaa omaan kuntoon nähden ja sykemittarilla kokeillessa keskisyke huiteli 170 tienoilla, mikä noin kunnon kasvattamisen näkökulmasta on aivan liian korkealla. Olen inhonnut aina sykevöitä, jotka ahdistavat ja puristavat treenitopin alla. Suunnon T3 mittarissa ei ole vyötä, vaan se mittaa sykkeen suoraan ranteesta ja toimii samaan aikaan älykellona ilmoittaen esimerkiksi tulevat puhelut ja viestit. Sekä elintärkeät Instagram ilmoitukset.

Vaatetuksen suhteen olen ihastunut ruotsalaisen Röhnischin treenikamoihin. Ne toimivat sekä joogasalilla, juoksupolulla, että kaupungilla. Varsinkin treenitopit ja trikoot tukevat ja puristavat juuri oikeista kohdista, mutta tuntuvat silti aina mukavilta ja näyttävät hyviltä. On ihan ok olla välineurheilija.

Lenkkarit: Saucony, Everun / Kinvara 9 (Esim: Stadium)
Sykemittari: Suunto T3
Leggarit ja toppi: Röhnisch (Esim: Intersport, Stockmann)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä