Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Täydellisyydestä

18.08.2015 Ei kommentteja

Meille on jo pienenä opetettu, että kukaan ei ole täydellinen. Silti täydellisyys ja sen tavoittelu on läsnä jokapäiväisessä elämässä. Halu olla täydellinen äiti, työntekijä, vaimo, ystävä. Halu muokata siitä pepusta täydellisen pyöreä tai vyötäröstä täydellisen kapea. Artikkelista täydellisen viihdyttävä.

Kuka sitten määrittää täydellisyyden standardin? Se mikä on jollekin täydellistä, ei välttämättä ole sitä toiselle. Jotta jokin asia voisi olla täydellistä, sitä tarvitsee kai verrata johonkin epätäydelliseen. Joten ehkä kysymys kuuluukin mikä on epätäydellistä?

Eikä täydellisyyden tavoittelu ole aina pahasta. Se potkii meitä eteenpäin ja paremmiksi. Se pitää hereillä iltaisin kun toiveena on kirjoittaa täydellinen kirje sille täydelliselle jollekin ja herättää aamulla aikaisin kun tavoitteena on tehdä se täydellinen piruetti. Väittäisin, että kaikki huippu-urheilijat hakevat jonkin sortin täydellisyyttä. Vaikkeivät sitä juuri koskaan voi saavuttaa, sillä aina löytyy joku, joka on vieläkin täydellisempi. 

“Ihan hyvä” on aina ollut itselle kirosana ja hopea häpeä. Jos tyytyy keskinkertaiseen on keskinkertainen. Raaka lause, mutta niin totta. Toki siihen on monellakin elämänalueella pakko tyytyä. Vaikka kuinka haluaisin olla täydellinen äiti, en tule sitä ikinä olemaan (täydellisestä vaimosta puhumattakaan). Silti jos tyttäreltä kysytään, niin äiti on hänen näkökulmastaan täydellinen. Tietenkin sen vuoksi, että hän ei tiedä paremmasta. Totuus kyllä paljastuu aikanaan, mutta siihen asti nautin statuksesta täysin siemauksin. 

Täydellisyyden tavoittelu voi parhaimmillaan johtaa siihen, että saavuttaa enemmän kuin olisi saavuttanut tyytymällä vähempään. Se voi myös johtaa hyvin epäterveeseen maailmankuvaan. Jos koko ajan yrittää olla täydellinen, pettyy väistämättä. Ja sen jälkeen pelko epäonnistumisesta ottaa vallan. Jos taas on intohimoinen ja rakastaa sitä mitä tekee, niin todennäköisyys, että tekee jotain oikein – ehkä jopa täydellisesti – on melko suuri.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alla kuvia epätäydellisestä naisesta eräänä täydellisenä päivänä.

Paita: H&M Trend, Shortsit: Zara, Kengät: Valentino, Laukku: Chanel, Sormus: YSL, Aurinkolasit: D&G

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä