Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Täydellisten silmälasien metsästys

22.02.2019 1 kommentti

Kun täytin neljäkymmentä huomasin, että kännykkäni alkoi pikkuhijaa siirtyä kauemmas ja kauemmas. Kunnes käsivarsi ei enää oikein riittänyt. Olen yrittänyt tässä jonkin aikaa taistella ikänäköä vastaan ihan jo pelkästään kyseisen sanan vuoksi, vaikka lasit ovatkin mielestäni todella makea asuste. Ehkä ajatus siitä, että niitä oikeasti tarvitsee, oli se mikä aiheutti vastarintaa.

SE OIKEA

Laseja(kaan) valitessa ei kannata juosta pelkästään hinnan perässä. Niin kuin aina, laatu maksaa. Oli kyse sitten mistä vain tuotteesta, jota on tarkoitus pitää päivittäin ja jonka haluaa kestävän. Sama kuin vaikka laukkujen kanssa, jos löytää juuri sen täydellisen käsilaukun, niin siitä pitää parempaa huolta ja käyttökertoja laskemalla hinta alkaakin olemaan jo melko kohtuullinen. Selittäväthän muutkin kaapissa olevat kahdeksan käsilaukkua tällä logiikalla? Anyone?

Ja sitten kun sen oikean joskus löytää, niin siitä kannattaa pitää kiinni. Vähän niin kuin luottokampaaja tai hammaslääkäri, joita ei kannata vaihtaa jos homma toimii. Oman luotto-optikkoni löysin T-Optik putiikista Helsingistä. Kriteereinä tietotaito, kärsivällisyys jahkailevan naishahmon kanssa, sekä esteettinen silmä.

KEHYKSET

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kehysten suhteen kannattaa valita brändejä, jotka oikeasti valmistavat kehyksiä. Muotibrändin logo sangassa ei ole tae laadusta. Kehyksissä on suuria eroja materiaalien laadussa, ihan samaan tapaan kuin vaatteidenkin kanssa. Ville Varmavuo T-Optikilta kertoi, että esimerkiksi titaanikehyksissä on suuria eroja,  joissakin kehyksissä titaania on 30%, kun taas parhailla valmistajilla on jopa  98% titaanipitoisuus. Hinta ja laatu kulkevat tässäkin tapauksessa käsi kädessä.

Kehysten valintakaan ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä, sillä valinnanvaraa on runsaasti. Siinäkin apuun tulee ammattilainen, joka osaa katsoa oikein kasvojen mittasuhteet, jolloin lopputulos ei esimerkiksi levennä tai vedä kasvonpiirteitä alaspäin. Yksi tärkeimmistä asioista on istuvuus, sillä huonosti kasvoille istuvia tai painavia kehyksiä ei ole mukava käyttää ja siinä sivussa myös linssien optiset ominaisuudet kärsivät. Valinta ei ole helppo, mutta kannattaa miettiä mitkä tuntuvat omilta, sillä kaikkein kalleimmat lasit ovat ne, jotka jäävät laatikon pohjalle käyttämättä.

LINSSEISSÄ ON EROJA 

Isoja eroja. Kaarevuus, heijastukset, pinnoitteet, you name it. Haluan toki parasta (ikääntyneille, mutta silti nuorekkaille) silmilleni, joten valitsin markkinoiden parhaat Zeissin moniteholinssit. Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi, mutta linssi vaikuttaa suuresti lasien käyttökokemukseen. Itselläni on ollut edulliset lukulasit, joiden kanssa ei esimerkiksi voi kävellä askeltakaan, koska heti alkaa pyörryttämään. Halusin lasit, joita ei tarvitse töissä koko ajan nostaa pois silmiltä ja takaisin. Lasit, joita voin käyttää tarvittaessa koko ajan.

Zeissin iScription linssejä varten näöntarkastus tehdään mittaamalla merkin omalla laitteella silmän rakenteissa olevat vääristymät (asia, jota ei pystytä tutkimaan normaalin näöntutkimuksen aikana), jotka otetaan huomioon linssien valmistuksessa. Lopputuloksena sain yksilölliset juuri minulle räätälöidyt ZEISS i.Scription linssit. Linssit, jotka huomiovat myös kehyksen istuvuuden, kaltevuuden, sekä kaarevuuden ja pintavälin, eli yksinkertaisemmin sanottuna ovat räätälöity täydellisesti juuri käytössä olevaan kehykseen.

Itsellä on ollut hämärässä ajaessa hieman haasteita, mutta näissä linsseissä on mukana myös ratkaisu siihen ongelmaan. Vastaan ajavien autojen valot, eivät häikäise samalla tavalla. Linssit estävät myös osan päätelaitteiden vahingollisesta sinisestä valosta, joka rasittaa silmiä ja estää myös melatoniinin tuotantoa, vaikeuttaen nukahtamista iltaisin. Ja toki näin linssiluteen näkökulmasta plussaa siitä, ettei laseihin tule heijastumia valokuvatessa, kuten alla olevista kuvista näkyy.

Tuntuu, että jotenkin kuulenkin nyt paremmin.

T-Optik

Omat uudet Monclerin kehykset ja Zeissin linssit

Pari muuta suosikkia

 

  1. Merja

    Kehysten valinta on aina vaikeaa, varsinkin kun niitten pitäisi passata kasvoihin sekä kaikenlaisiin vaatteisiin, mitä nyt sattuu päällensä pistään. Parhaat valitsit.

    musta on

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä