Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kollageeni on uusi musta

12.07.2017 8 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Oslo SKin Lab

Kollageenivalmisteet ovat uusi musta. Ihonhoidon sisäiset supersankarit auttavat ihon omia kollageenisäikeitä isossa urakassaan.

Kollageenia löytyy ihosta, luustosta, nivelistä ja jänteistä. Kauneudenhoidon näkökulmasta kollageenin ihon joustavuutta lisäävä ja juonteita vähentävä ominaisuus on yksi niistä tärkeimmistä. Toki luuston ja nivelten vahvistaminen ei ole vähäpätöinen tehtävä sekään.

Varsinkin vanhetessa kollageenillä riittäisi hommia, sillä ikääntyessä ihon oma kollageenituotanto hidastuu ja vähenee. Syitä on monia. Aurinko, saasteet, elämäntyyli… kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jo tässä iässä raaka todellisuus iskee aamuisin vasten kasvoja. Tyynyn jäljet poskessa pysyvät paikoillaan vielä lounasaikaan. Ihan kuin muistuttamassa, että iho ei palaudu enää samalla tavalla kuin parikymppisenä.

Kollageenilisien teho perustuu ajatukseen, että sisäisesti nautittu kollageeni “houkuttelee” kehoa valmistamaan sitä lisää. C-vitamiini on kyseisessä prosessissa välttämätön, joten kannattaa pitää huolta myös riittävästä marjojen ja hedelmien nauttimisesta. Monesti myös unohdetaan, että kollageeni vaikuttaa kasvojen lisäksi koko vartalon ihoon, jopa selluliittiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

On olemassa paljon erityyppisiä kollageeneja, eivätkä kaikki toimi samalla tavalla. Oslo Skin Lab, The Solution Anti-wrinkle kollageeni on pilkottu peptideiksi, eli lyhyiksi aminohappoketjuiksi. Peptidien pituus on tässä tuotteessa sellainen, että iho pystyy käyttämään kollageenin tehokkaasti hyväkseen. Varmaa tutkimusten valossa on nimittäin se, että pilkkominen täsmälleen oikean kokoisiksi peptideiksi, vaikuttaa kollageenivalmisteen tehoon.

Olen nyt käyttänyt The Solution –kollageenijauhetta kuukauden ja jatkan testiä vielä toisenkin, jotta näen pitkäaikaisemman käytön vaikutukset. Sekoitan yhden annospussin jauhetta veteen joka aamu. Omalta osaltani tärkeää on myös jauheen maku. Tai oikeastaan sen mauttomuus. Nimimerkki “miksi syödä mitään mikä maistuu pahalta”.

Kuukauden käytön jälkeen iho tuntuu kosteutetummalta ja tyynykään ei ole jättänyt jälkiään aamiaista pidemmälle. Kuukauden päästä tulossa tarkempia tuloksia. Pysykää kanavalla.

Kommentit

Kommentoi
 1. Tiina

  Kollageenijauheet on kiinnostaneet, mutta jotenkin epäilen niitä hieman. Onko tuosta tullut sulle mitään sivuvaikutuksia?

  • Muotikuiskaaja

   Itsekin olen aika tarkka mitä suuhuni laitan… Ei ole tullut mitään sivuvaikutuksia, enkä ole kuullut, että kollageenista olisi tullut muillekaan.

 2. Riitta

  Kollageenilisä onkin päässyt loppumaan, kiitos muistutuksesta hakea lisää! Olen ihan samaa mieltä siitä, että nämä tehoavat: iho tuntuu pehmeämmältä, ja pinta pysyy kimmoisampana.

  • Muotikuiskaaja

   Niiden kanssa on sama kuin muutenkin, eli pitää sitoutua joksikin aikaa, jotta näkee vaikutukset ;)

 3. SAnnA

  Kollageenilisistä ei ole haittaa, mutta ei kyllä tieteellisesti todistettua hyötyäkään. Suomihan (erityisesti Oulun yliopisto) on kollageenitutkimuksen maailmanlaajuista kärkikastia, joten itse luotan kyllä enemmän alan professorin tieteelliseen mielipiteeseen sisäisesti nautitun kollageenin tehottomuudesta kuin merkin mainostajien myyntilauseisiin ? Siitä huolimatta itsellänikin houkutus on suuri nautiskella joka-aamuinen kollageeniannokseni ja uskotella itselleni, että ehkäpä rypyt tänään näyttävät hieman matalammilta ?

  • Muotikuiskaaja

   Moikka ja kiitti kommentistasi. Luin pari viikkoa sitten Hesarista jutun, jossa toinen tutkija oli aiheesta taas eri mieltä. Asiaa varmasti tutkitaan vielä edelleen ja tutkimustulokset/mielipiteet eroavat toisistaan. Jottei oma kollageenitestini jäisi ihan mutu-tuntumalle, kävin ennen kollageenilisän aloittamista Visia-ihoanalyysissa. Käyn analyysissa uudelleen kahden kuukauden käytön jälkeen, jolloin näkee onko omalla kohdalla minkälaisia vaikutuksia.

 4. Leena

  Moi! Mistä tämä voi osta?

 5. terve järki

  En usko ollenkaan tähän kollageenin vaikuttavuuteen. Kollageeni on otettu kalan ruodoista tai kanan rustoista. Se muuttuu vatsalaukussa aminohapoiksi eli tavalliseksi ravinnoksi eikä kulkeudu ihoon tai niveliin.Uskon enemmän lääkäreihin kuin mainoksiin. Tämä on huijaus, jossa otetaan rahat pois kalleilla tuotteilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä