Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Joulun viinivinkit

24.12.2016 Ei kommentteja
Herkimmille tiedoksi, että tämä postaus ei kannusta dokaamaan ja sammumaan lumihankeen.

Viini toimii aina, mutta eritoten jouluna ja välipäivinä. Ruoan kanssa ja ilman. Yksinäisiin iltoihin ja hulluihin perhejuhliin. Stressin poistoon ja rentoutumiseen.

Oikean viinin valitseminen taasen on kimurantimpi juttu. Vähän kuin pitäisi ostaa lahja sille tädille, jota ei ole nähnyt kymmeneen vuoteen. Sille, joka elää kissojen kanssa ja ei ole poistunut kotoaan sitten 80-luvun.

Tässä alla todellisen sommelierin vinkit sen oikean valintaan.

Joululahjaostosreissun jälkeen luultavasti tarvitsisi jotain hieman viiniä vahvempaa, mutta myös helppo ja sulavalinjainen Pinot Noir rauhoittaa kireitä hermoja. Se on samaa aivoille kuin Moonbuutsit ovat jaloille – pehmeä suojaava kerros kylmältä maailmalta.

Lumiukkoa tai muuta herkkisleffaa katsoessa käteen sopii lasillinen laadukasta Baroloa tai Barbarescoa. Siinä voi pyhittää hetken vain itselleen ja omille tunteilleen. Ehkä jopa tirauttaa pari kyyneltä laimentamaan jymäkkiä makuja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lautapelejä pelatessa ainakin allekirjoittanut tarvitsee jotain rauhoittavaa. Ja kun niitä monesti pelataan lasten kanssa, niin yksikin lasi riittänee. Pikku hönössä ei nimittäin kannata lähteä vastaamaan kysymyksiin kuten “onko jumala olemassa” tai “miksi naapurin Pertsa kekkuloi parvekkeella aina alasti”.

Pipareita leipoessa eli taikinan syönnin lomassa toimii pirtsakka ja kirpsakka Riesling. Se pitää leipojan hereillä ja palohälyttimen toimettomana. Koristelutkin ovat jollain tapaa taiteellisia. Ehkä abstrakteja, mutta kuitenkin taiteellisia.

Mikään ei tietenkään ole yhtä tärkeää kuin seura kenen kanssa viinilasillisen nauttii. Vaikka myrskytuuli puhaltaa ja vettä tulee vaakatasossa, ei se haittaa. Ihanaa joulua ja hyviä viinejä!

 

Efva Attlingin korvakorut voitti nimimerkki Pirjo Nyberg. Onneksi olkoon! Kontaktoin voittajan kommenttiin jätetyn meiliosoitteen pohjalta.

img_0038-3

img_0022-2

img_0049-2

img_0016-2

img_0024-2

Housut: Ellos

Paita: Zara

Korvakorut: Efva Attling

Valokuvat: Miika Hyvärinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä