Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Jos sitä ei ole kalenterissa, se on kusetusta

09.01.2019 4 kommenttia

Potential (pə(ʊ)ˈtɛnʃ(ə)l) – having or showing the capacity to develop into something in the future.

Psykiatri Carl Gustav Jung määritteli elämän tarkoituksen potentiaalin avulla: ”Elämän tarkoitus on oman potentiaalin tunnistaminen ja aktivoiminen.”Se tarkoittanee vapaasti suomennettuna samaa kuin “tunne itsesi, tiedä mitä haluat ja tavoittele sitä.”

Jollain alitajuisella tasolla meitä kaikkia varmasti jännittää oman potentiaalin käyttämättä jättäminen, jopa enemmän kuin sen käyttäminen. Ajatus siitä, että voisiko kuitenkin olla vähän enemmän läsnä omassa elämässään, tehdä vähän enemmän töitä omien tavoitteidensa eteen.

Olin kuuntelemassa Jari Sarasvuota ja koska hän kehotti pöllimään muiden ihmisten replat, niin pöllin yhden häneltä. Sarasvuo sanoi “Jos sitä ei ole kalenterissa, se on kusetusta“. Eli jos emme ole tehneet konkreettisia toimenpiteitä päämäärämme eteen, emme sitä ihan tosissamme edes tavoittele. Suunnitelmia, aikatauluja ja ihan oikeita päivämääriä kalenterissa. Tajusin, että vaikka oma kalenterini on koko ajan niin kovin täysi, niin tältä tärkeimmältä osin se on valitettavan tyhjä.

Eikä kukaan väitä, että se olisi helppoa, kaikki hyvä minkä elämässä saa, hankitaan ripauksella hankaluuksia ja lusikallisella epävarmuutta. Voi olla pelottavaa tavoitella täyttä potentiaaliaan, merkitä ylös ne tarkat askelmerkit mitä päämäärään pääseminen vaatii. Mitä sitten jos ei onnistukaan? Tai mitä jos potentiaalia ei olekaan niin paljon kuin itse kuvittelee? Mitä jos on huijannut muiden lisäksi itseään?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Epäonnistuminen? Mutta jos ei yritä, niin kukaan muu ei voi puolestamme edes epäonnistua.

Takki: S/Max Mara

Buutsit: Dr. Martens

Laukku: Chanel

Huppari: Helmut Lang

Korvakorut: Eblad (Dots)

Kuvat: Minna Barbunakis

 1. Merja

  Toi palttoo ja säkkikassi ovat täydelliset.

  • Muotikuiskaaja

   Haha, kiitokset ;)

 2. Helen

  Oih, ihana takki ja laukku! Voin kuvitella tuon takin pinnan pehmeyden.
  Ja jälleen hyvä teksti, tämä aihe on just sellainen, mitä tulee mietittyä.

  • Muotikuiskaaja

   Kiitos, kyllä tuntuu kuin olisi kääriytynyt pumpuliin ;) ja kiitti palautteesta. Monesti tuntuu, että on suuria suunnitelmia, mutta jos niitä ei ole kalenterissa, ne tulevat jäämäänkin vain sellaisiksi. Monet omatkin ovat jääneet vain ajatuksen tasolle liian pitkäksi aikaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä