Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Hyvää oloa lasista

15.09.2014 Ei kommentteja

Tiedän, että smoothie-reseptejä on blogeissa jo kyllästymiseen asti. Silti, sen uhallakin, jaan oman suosikkini, joka antaa rutkasti energiaa työpäiviin. Iltapäiväpalavereissakaan ei tarvitse enää haukotella.

Vaikka tähän kyseiseen smoothieen tulee aika paljon jauheita, eivät ne maistu yhtään läpi. Suosittuja superfoodeja on siis helppo piilottaa tähän reseptiin enemmänkin. Ravintoterapeutti ohjeisti, että kaikkien jauheiden nauttimisessa kannattaa kuitenkin aina välillä pitää taukoa tai ainakin vaihtaa silloin tällöin eri aineisiin. Monista kun ei vielä ole tutkimustuloksia pitkäaikaiskäytöstä.

Terapeutin mukaan sain ruokavaliostani aivan liian vähän proteiinia (ja aivan liikaa sokeria), joten proteiinijauhetta suositeltiin jokapäiväiseen käyttöön. Kannattaa välillä vaihdella riisiproteiinin ja välillä hamppuproteiinin välillä, koska elimistö käyttää näin ne paremmin hyväkseen. Olisi myös hyvä pysyä kaukana keinotekoisista proteiinijauheista ja siirtyä luonnonmukaisiin. Sitä tuskin tarvitsee tämän enempää perustella.

Minulle myös suositeltiin kookosöljyn käyttämistä, jotta saisin enemmän hyviä rasvoja. En oikein pidä siitä ruoanlaitossa, joten tämä on hyvä ja ihanan makuinen keino saada nekin hyvät rasvat oikeaan paikkaan.

Tuon vehnänoraksen aloittamisen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä elimistön puhdistusreaktio voi olla aika voimakaskin. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että kun aloitin ohjeen mukaisen 1/4 teelusikallisen sijaan yhdellä ruokalusikalla, elimistö tosiaan puhdistui. Monta kertaa saman päivän aikana. 

Kaikki alla olevat ainekset vain tehosekoittimeen, niin päivän piristäjä on valmis. 

Vesi lasiin

Toinen vinkkini liittyy lasiin. Olen jo vuosia käyttänyt Lifefactoryn lasipulloja. Yksi löytyy työpöydältä, yksi kotoa ja tämä pilliversio on treeni/smoothiepullona. Tytärkin joi pienenä maitonsa saman sarjan tuttipulloista.

Muovipulloja ei kannata käyttää, koska melkeinpä kaikista niistä liukenee BPA:ta, joka häiritsee kropan hormonitoimintaa. Tutkimusten mukaan jopa BPA-vapaista muovipulloista liukeni tätä haitallista ainetta. Eron huomaa helposti siinä jos jättää vaikka yöksi pöydälle vettä muovipullossa ja lasipullossa. Ei ole varmaan vaikea arvata kummasta vesi maistuu aamulla paremmalle.

Vaikka ajatuksena lasipullo kuulostaa helposti särkyvältä, niin silikonikuoren ansiosta en ole saanut monista yrityksistä huolimatta yhtään pulloa hajalle. Ne voi pestä astianpesukoneessa kuorineen, joten pöpötkään eivät pääse niihin pesiytymään. Ison suuaukon ansiosta pulloihin on myös helppo lisätä esimerkiksi kurkun- tai sitruunanviipaleita. Kaiken tämän lisäksi pullot miellyttävät visuaalisuudellaan ainakin allekirjoittanutta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä