Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Voiko saada kaiken?

19.02.2017 6 kommenttia
Parempi kysymys olisi ehkä onko se edes tarpeellista.

Satoja nettisivustoja omistettuna supernaisille. Niitä, jotka neuvovat miten pystyt tekemään kaiken ja vielä vähän enemmän. Kaikki ne ovat osa – varsinkin pohjoismaista – kulttuuria, jossa naisia kannustetaan siihen, että voi ja pitää saada kaikki. Hieno ura, täydellinen perhe, ihannevartalo sekä rikas sosiaalinen elämä.

Sitten on vielä ne täydellisten naisten some-kanavat, joissa mikään ei ole oikeasti siltä miltä näyttää. Naisten, joiden raskausarvet loistavat poissaolollaan. Naisten, jotka syövät aamiaista aina sängyssä ja tekevät kauniisti puetulle perheelleen gourmet-illallisia. Naisten, jotka menestyvät urallaan ja kulkevat täydellisesti istuvissa jakkupuvuissaan sekä täydellisessä meikissä. Naisten, jotka kilistelevät shampanjaa ystävien kanssa vähintään kerran viikossa.

Kaikki tämä on osa isoa huijausta, jolla uskottelemme toisillemme ja myös itsellemme, että kaiken saaminen olisi mahdollista ja jollain tapaa tarpeellista.

Myönnän, että olen itse yrittänyt juosta tuon saavuttamattoman ajatuksen perässä. Saavuttamattoman siksi, että 24 tuntia vuorokaudessa ei valitettavasti riitä siihen, että viettää laatuaikaa perheen kanssa, treenaa ja huolehtii itsestään, laittaa täydellistä kotiruokaa, panostaa työhönsä sekä viettää vilkasta sosiaalista elämää. Olen yrittänyt ja se ei yksinkertaisesti ole mahdollista (ainakaan minulle). Jostain on aina tingittävä. Se taasen on jokaisen päätettävissä mistä haluaa tinkiä ja mihin panostaa.

Epätasa-arvo loistaa tämän aiheen parissa läsnäolollaan. Miksi kutsutaan naista, joka uhraa hieman perhe-elämältään työlle tai harrastuksille? Huonoksi äidiksi. Entä miestä, joka tekee samoin? Ahkeraksi ja tunnolliseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Se, että voi saada kaiken, on kauniisti markkinoitu illuusio. Voit toki saada sen mitä haluat, muttet kaikkea. Toisaalta kuka haluaisikaan kaikkea? Epätäydellisyydessä on jotain kovin paljon kiinnostavampaa kuin kiiltokuvamaailmassa. Jollain tapaa se ajatus pitää myös helpommin järjissään ja omantunnon puhtaampana.

Itse nostan illalla mummokalsareissani lasin halpaa skumppaa sen kunniaksi, että olen saanut kovin paljon.

Farkut: Marks & Spencer

Takki: Zara

Kengät: & Other Stories

Neule: Lidl

Kaulaliina: Balmuir

Korvakorut: Efva Attling

Kommentit

Kommentoi
 1. Varpu

  Hyvä kirjoitus. Ja ihanat hiukset :)

  • Muotikuiskaaja

   Kiitos molemmista :)

 2. Ida

  Ihana kirjoitus. Olen itsekin pohtinut paljon kyseistä aihetta, hieman eri näkökulmasta. Olen 20, lukemassa kauppatieteellisen pääsykokeisiin. On avopuoliso, blogi, oma hyvinvointi. Työt, ystävät ja opiskelu. Kaikessa haluaisi olla hyvä, mutta kuten sanoit 24 tuntia päivässä ei tahdo riittää. Toisaalta haluaisi antaa itsestään kaiken, mutta jokin sisälläni sanoo että hidasta ennen kuin on liian myöhäistä. Mikä sai sinut antamaan itsellesi luvan ottaa iisimmin? :)

  • Muotikuiskaaja

   Varmaankin se, että tajusin ettei se ole yksinkertaisesti mahdollista ja seurauksena on loppuunpalaminen, jos ei anna itselleen lupaa ottaa iisimmin. Ja kun näin tekee, niin asiat menevät tärkeysjärjestykseen kuin itsestään. Kaiken tekeminen täydellisesti ei ole välttämätöntä tai edes tarpeellista. Luultavasti pääkin on paljon paremmin järjestyksessä, kun joku ei koko ajan muistuta olkapäältä, ettet ehtinyt tuotakaan tehdä ;)

 3. Niina

  Hyvä teksti ja NIIN ajankohtainen aihe. Ja mikä tukka, wau.

  • Muotikuiskaaja

   Voi kiitos :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä