Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Voiko nainen ymmärtää urheilua?

12.02.2017 4 kommenttia
Jos saisin euron joka kerta kun näen miehen pyörittelevän silmiään, kun kommentoin edellisillan Mestareiden liigan hyökkäyskuvioita, olisin jo rikas nainen.

Olen liian monta kertaa joutunut saman turhauttavan keskustelun äärelle, jonka perimmäisenä kysymyksenä on, voiko nainen ymmärtää urheilua. Varsinkaan joukkueurheilua.

Olen saanut useasti selittää syitä sille, että haluan (siis haluan) lähteä katsomaan jalkapalloa ja jopa lentämään pelien perässä eri maihin. Nauttimaan siitä niin kovin maskuliinisesta kulttuurista, joka on jollain tapaa vieläkin yksityinen klubi. Se, jonne naisia ei haluta. Tai halutaan, mutta ihan eri rooliin mikä ainakaan itseäni kiinnostaa.

Eihän urheilusta pitäminen poissulje kynsien lakkausta tai kasvohoitoja. Naiseus ei ole este hienosta taklauksesta innostumiseen, eikä Y-kromosomi ei tee kenestäkään taktista velhoa. Joiltain naisilta olen jopa kuullut, että esitän pitäväni urheilusta miesten vuoksi. Että olisin opetellut tietyt lainit ihan vain sen vuoksi, että voisin tuoda ne esiin sopivassa seurassa.

Parhaiten, tai oikeastaan pahiten kyseisen lokeroinnin huomasi kun entinen pelikaverini Marianne Miettinen oli kommentoimassa miesten jalkapalloa. Kohuhan siitä nousi. Mitä helvettiä, nainen analysoi pelejä (veitsen terävästi). Eihän se voi tietää, koska tissit.

Toisaalta hieno esimerkki näiden näkymättömien raja-aitojen horjuttamisesta on HJK:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila, jolla tisseistä huolimatta on enemmän näkemystä lajista kuin suurimmalla osalla kolmijalkaisia. Varsinkin enemmän kuin sen edellä mainitun klubin jäsenillä, joille joulukuusi tarkoittaa vain sitä joulukuusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Enkä halua tässä tietenkään lokeroida kaikkia miehiä samaan kategoriaan, sillä silloinhan tekisin juuri sitä mistä paasaan. Suurin osa miehistä kun osaa arvostaa myös toisen sukupuolen tulkintaa kulloisestakin ruumiinkulttuurista.

Enkä myöskään väitä ymmärtäväni kaikkea urheilua, mutta sattuneesta syystä varsinkin jalkapallo on lähellä sydäntä. Sen vanavedessä jääkiekko ja amerikkalainen jalkapallo ovat uineet mielenkiinnon kohteiksi. Sekä tennis, kamppailulajit ja viimeisimpänä biljardi (joka tosin johtuu työpaikalle hankitusta pöydästä ja melko vahvasta kilpailuvietistä).

Älkääkä ymmärtäkö väärin. Naisten – tai miestenkään – ei pidä tykätä urheilusta. Saatika ymmärtää siitä mitään. Suosittelen kuitenkin kaikille iltalukemiseksi urheilijoiden elämänkertoja, upeita tarinoita siitä tuskasta ja intohimosta mitä huipulle pääseminen vaatii. Sekä naiselle, että miehelle.

Nahkatakki & Huppari: Acne Studios

Farkut: Kappahl

Kengät: New Balance

T-paita: Garcia Jeans

Aurinkolasit: Dita

 1. Jaana

  Tää on niin totta! Itsekin entisenä pitkänlinjan joukkueurheilijana huomaan välillä suorastaan tuskastuvani tilanteista, joissa se, että avoimesti ja 100% omasta mielenkiinnosta johtuen kommentoin esim. jotain matsia, peliä ym. ja miesväki suorastaan vetäytyy pois keskustelusta. Ja tulee tunne, että ihan kuin pitäisi aina selittää ja avautua omista taustoista, ennen kuin saisi edes vähän hyväksyntää moiselle “käyttäytymiselle”. Miehille kun sitäkin pidetään enemmän itsestäänselvänä oikeutena puhua urheilusta. Toki niin kuin sanoit, ei voi jokaiseen xy-sukupuolen edustajaan yleistää… Mutta liian monen varpaille kun ei saisi astua niinkin vakavasta aiheesta kuin urheilu…?

  Ja ymmärrän myös hyvin mistä puhut senkin suhteen, että kun tyttö tykkää, harrastaa tai puhuu urheilusta, että se voi aiheuttaa erinäisiä mielipiteitä myös joidenkin kanssasisarien keskuudessa. Olla ns. “jätkä” naisellisessa ulkokuoressa. Ja usein samat tyypit on niitä, jotka ovat vimpan päälle tasa-arvon kannalla, mutta sortuvatkin sitten ihmisten lokerointiin heittämällä kuvailemiasi kommentteja.

 2. Muotikuiskaaja

  Juuri näin, pitäisi melkein kirjoittaa ensin oma CV urheilukokemuksesta ennen kuin kommentointi on edes jollain tasolla hyväksyttävää ;)

  Naisilla pitäisi olla samankaltainen hyvä sisko -ajatusmaailma kuin monilla miehillä. Yritettäisiin nostaa meitä naisia ylöspäin, eikä toisinpäin. Onneksi tämänkin osilta ollaan ehkä menossa oikeaan suuntaan…

 3. Matto

  Tämä toimii myös toisin päin. Miesten oletetaan automaattisesti olevan kiinnostuneita formuloista, jääkiekosta ja muusta machoilusta.

  • Muotikuiskaaja

   Täysin totta. Mikä sekin on aivan älytön olettamus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä