Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Voiko kukaan oikeasti aloittaa alusta?

20.01.2019 4 kommenttia

Sanotaan, että aina voi aloittaa alusta, tyhjältä pöydältä. Lukuisat elämäntaito-oppaat neuvovat miten aloitat alusta. Uudestaan ja uudestaan. Mutta voiko kukaan oikeasti aloittaa alusta? Eihän sinne alkuun enää pääse. Sinne missä mitään ei ollut vielä tapahtunut. Missä meitä ei ollut vielä muokannut ympäristö, muut ihmiset ja tapahtumat. Sinne missä oman pään sisällä ei vielä ollut lukemattomia erilaisia kytköksiä, linkkejä linkkien perään. Muistoja, opittuja käyttäytymismalleja ja muureja.

Ei ole olemassa sellaista ihannetilaa, jossa kaikki olisi käsitelty ja pään sisällä vallitsisi seesteinen nollatila. Moni esittää pystyvänsä moiseen, mutta väitän, että juuri niiden korvien välistä löytyy se kaikista pahin kaaos. Ei puhtaalta pöydältä aloittaminen tarkoitakaan uuden pöydän hankkimista. Se tarkoittaa vanhan pöydän uudelleenjärjestelyä ja jopa siivoamista. Ja se pöytä puhdistuu sitä mukaa, kun kohtaa itsensä. Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö kaikki olisi mahdollista. Ei ehkä olla alussa, mutta ollaan siinä missä ollaan ja jatketaan eteenpäin. Kohti uusia seikkailuja, joihin vanhat aina jollain tapaa vaikuttavat.

Päästääkseen eteenpäin pitää yleensä luopua jostain. Mikä taas on eri asia kuin alusta aloittaminen. Tai luovuttaminen. Luopuminen on tavallaan menettämistä ilman katkeruutta. Luovumme lapsistamme, läheisistämme, työpaikoistamme, kodeistamme. Vaikka se onkin ihan perkeleen vaikeaa, niin jos uskaltaa päästää irti, tilalle astuu varmasti jotain uutta.

Muutumme, ja muutamme tätä käsikirjoitusta, jota myös elämäksi kutsutaan. Parasta toki olisi jos sen voisi kirjoittaa itse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Neule: Second Female (Dots)

Hame: Zara

Lenkkarit: Converse

Sormus: Atelier Torbjörn Tillander

Kuvat: Minna Barbunakis

 1. Anni

  Mä lasken, että olen kaksi kertaa aloittanut kaiken alusta. Ensimmäinen kerta oli kun erosin exästä ja ostin oman kodin uusine kalusteineen. Työ ja auto sentään pysyivät tuossa samana. Mutta uusi elämä kyllä alkoi. Toinen kerta on tietenkin tänne etelään muutto. Siinä meni ihan kaikki uusiksi. Työ, asunto, auto, uusia ystäviä, uusia tuttavia, uusi kulttuuri ja uusi Anni :-)

 2. Muotikuiskaaja

  Mutta jotain siitä vanhasta Annista pysyy aina mukana. Siitä joka oli jo ennen exiä ja etelää ;) Silti ihanaa ja hienoa, että oot uskaltanut!

 3. Nina

  Ihana kirjoitus ja niin totta. Vanhasta ei pääse eroon vaikka haluaisi. Pitää vaan järjestää ja lokeroida. Joskus lokeroida ja pistää lokero kunnolla kiinni! Ja hei ihana asu, värit ja meikki. WAU!

  • Muotikuiskaaja

   Voi kiitos ;) Kyllä, joskus se lokero pitää saada niin kiinni kuin mahdollista, vaikka siellä se silti on, hah.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä