Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vinkit vaatekaapin kuratointiin

10.05.2019 3 kommenttia

Olen tehnyt jo pidemmän aikaa vaatekaappini kuratointia. En jostain syystä osaa ottaa rennosti, jos kotona on liikaa roinaa. Nyt rekillä roikkuu vain vaatteita, joita käytän ja jotka jollain tapaa tuottavat iloa. Konmaritus on omaan makuuni vähän liian järjestelmällistä, ja vie hommasta jollain tapaa mielenkiinnon. Vaatekaapin valikoiman niukentamisen pitää olla hauskaa, jotta sitä tulee tehtyä säännöllisesti.

Vaatekaappiin pitää jäädä myös niitä vaatteita, jotka eivät ole käytännöllisyyttä nähneetkään. Se, että kaapista löytyy niitä helposti yhdisteltäviä lempivaatteita, mutta myös iloa tuottavia epäkäytännöllisiä luomuksia, tekee pukeutumisesta paljon hauskempaa.

Pari vinkkiä, jotka ainakin omalla kohdalla ovat poistaneet vaatekaapin kaaoksen.

 1. Mieti mitkä ovat ne vaatteet, jotka vaatekaapissa usein jäävät käyttämättä. Vähän liian pienet (ei kannata odottaa sitä päivää kun ne joskus mahtuvat), huonolaatuiset (tekokuitu ja vinoon kiertävät saumat eivät tule myöhemminkään tuntumaan tai näyttämään hyvältä), joskus niin trendikkäät (80-luku meni jo) ja pesulassa pestävät (jaksaako vaivaa). Mieti näiden kohdalla kannattaako tosiaan säilyttää, vai kierrättää tai myydä kirppiksillä pois.
 2. Tämän operaation jälkeen kannattaa välttää kaupoissa huvikseen haahuilemista. Se on paras tapa välttyä heräteostoksilta, joita aivan ehdottomasti “tarvitsee” juuri nyt. Tosin poistettujen tilalle kannattaa ostaa yksi uusi laadukas vaatekappale tai asuste, jolloin kaapin siivoamisesta tulee entistä parempi mieli.
 3. Itse vien aina sesongin vaihtuessa talvi- ja kesävaatteet varastoon. Tässä vaiheessa kannattaa huoltaa kengät ja takit, jos siihen on tarvetta. Puolen vuoden jälkeen varastosta esiin kaivetut vaatteet tuntuvat taas freeseiltä, sillä ne ovat olleet poissa silmistä.
 4. Opettele tuntemaan oma tyyli. Ja ehkä vielä tärkeämpää se, mikä ei ole omaa tyyliä. Vaikka joku näyttäisi jonkun toisen päällä todella hyvältä, niin se ei automaattisesti tarkoita että sama toimii omalla kohdalla.

Seuraavaksi aion kuratoida tietokoneeni. Samaa siivousmallia voinee käyttää myös tiedostoihin, valokuviin ja videoihin. Osa materiaalista ulkoiselle kovalevylle, osa roskiin, osan uudelleen nimeäminen ja osa säästöön. Duunin tekeminenkin helpottaa kun työpöydällä ei ole lähemmäs sataa kuvaketta otsikoilla final2, ihanfinal3 ja lopullisenfinal4.

Kaiken elämässä ei tarvitse olla järjestyksessä, mutta vaatekaapista (ja tietokoneesta) on hyvä aloittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyyJakkupuku: Kappahl

Bootsit: Dr. Martens

Kuvat: Minna Barbunakis

 1. Merja

  Kappahl oli yllätysnimi vaaleanpunaisen unelman takana.
  Rekillä roikkuu täälläkin kaikki tällä hetkellä käytössä olevat vaatteet, ja tottakai muutama hullutus on mukana.

 2. Telle

  Olen samoilla linjoilla vaatekaapin suhteen. Kaikkien vaatteiden ei tarvitse sopia yhteen mutta vaatekaappiin jätetään vain sellaiset vaatteet, joista on iloa = sopivan kokoiset, mukavat päällä tai muuten iloa tuottavat. Sesongin mukaan vaatekaapin sisältö ” kiertää” – joko käytössä tai varastossa. Tauon jälkeen vaate tuntuu kuin uudelta. Lisäksi vaatteiden huolto !

  • Muotikuiskaaja

   Sulla on siis homma täysin hallussa :) Mä koitan vielä pyristellä eroon heräteostoksista…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä