Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Viisi erilaista lenkkeilijää – tunnistatko itsesi?

21.10.2015 Ei kommentteja

En pidä lenkkeilystä. En ole ikinä pitänyt. Olen joutunut viettämään lenkkipolulla liian ison osan elämästäni, enkä ole ikinä saanut sitä kuuluisaa hyvänolontunnetta. Ainakaan lenkkarit jalassa. Tykkään toki treenata, mutta lenkkipolku on omassa mielessäni vastine jättimäiselle hamsterin pyörälle. Juoksua juoksemisen vuoksi, kuitenkaan pääsemättä mihinkään. Juoksumatosta nyt puhumattakaan.

Ainut kiinnostava asia lenkkeilyssä ovat muut ihmiset, joita on mielenkiintoista tarkkailla. Ja vaikka edellisestä voi helposti päätellä, etten ole mikään ekspertti, niin olen jakanut heidät täysin mielivaltaisesti viiteen kategoriaan.

1. “Minua ei ohiteta” -tyypin tunnistaa olan yli vilkuilusta ja kireistä suupielistä. Jos häntä pääsee kosketusetäisyydelle, niin vauhti kiristyy. Vähän sama ihmistyyppi, johon usein törmää moottoritiellä. Useimmiten keski-ikäinen mies ratissa. Matelee edessä, mutta kun näkee kauhukseen jonkun yrittävän ohi, löytyy kaasupoljin oikean jalan alta kuin taikaiskusta.

2. “Valmentajaisän” tunnistaa dollarin kiillosta silmissä sekä perässä raahautuvasta apean oloisesta lapsesta, jota isä varmoin ottein neuvoo kuin Hannu Jortikka konsanaan. Hänet voi myös tunnistaa pienestä linkkauksesta, joka pilasi varman NHL-ammattilaisuuden.

3. “Sosiaalisen lenkkeilijän” kuulee jo satojen metrien päästä. Hänelle lenkkeily on sosiaalinen tapahtuma ja mahdollisuus käydä läpi työkaverin ärsyttäviä tapoja. Hän puhuu enemmän kuin liikkuu, mutta silti punoittaa kuin Nassesetä lauantaisaunan jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

4. “Varustehipsterillä” on päällään viimeisimmät juoksuvarusteet. Jalassa älylenkkarit ja vyötäröllä proteiinipirtelö, rasvaprosenttimittari ja magnesiumtabletit, vaikka tarkoituksena onkin juosta vain kerran Töölönlahden ympäri. Kuulokkeista kuuluu kuinka juoksuapplikaatio ohjaa askelia, oikea-vasen-oikea-vasen.

5. Kevyin askelin etenevä “Himojuoksija” ohittaa muut tuskin edes nostamatta jalkojaan. Otsalla ei ole jälkeäkään hikikarpaloista ja lenkkareiden pohja alkaa olla jo läpikulunut, mutta se ei vauhtia hiljennä. Hänellä voi olla myös parin kilon nilkkapainot jaloissaan ja epäinhimillinen kyky olla edes hengästymättä.

Tykkään kaikesta edellä kirjoitetusta huolimatta sporttivaatteista. Varsinkin tälläisistä alla olevista, joilla voi periaatteessa siirtyä lenkkipolulta suoraan sivupoluille.

Sporttivaatteet: Casall, Lenkkarit: Converse

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä