Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vaatii rohkeutta olla haavoittuva

08.06.2019 Ei kommentteja

Olen aina kadehtinut ihmisiä, joilla on valovoimaa saada ihmiset kuuntelemaan ja kiinnostumaan omasta asiastaan. Ihmisiä, joille esiintyminen on vaivatonta ja luonnollista. Tämä kateus nousi huippuunsa katsoessani Brené Brownin Netflix puheenvuoroa “The call to courage”.

Brené Brown on yksi kaikkien aikojen suosituimmista TED Talk puhujista. Hän on tutkinut ihmisten haavoittuvuutta, rohkeutta ja häpeää. Varsinkin jälkimmäinen on kiinnostavaa, sillä häpeä estää ihmistä ottamasta riskiä. Tulemasta siksi, mihin ehkä olisi potentiaalia, jos vain uskaltaisi yrittää. Kuten hyväksi puhujaksi.

Haavoittuvuus taas liittyy olennaisesti rohkeuteen. Haavoittuvuus ei ole heikkous. Vaan päinvastoin yksi parhaista tavoista mitata rohkeutta. Sillä voiko kukaan olla oikeasti rohkea jos ei samaan aikaan pelissä ole asioita, jotka merkitsevät. Jos pelissä ei ole mitään mitä menettää?

Renen mukaan haavoittuvuus ei ole voittamista tai häviämistä, vaan rohkeutta olla mukana, vaikkei olisi mitään takeita lopputuloksesta. Kun on rohkea ja tekee asioita jotka ehkä aiheuttavat häpeää, tulee ihan varmasti jossain kohtaa epäonnistumaan ja saamaan paskaa niskaan. Kaikki liittyy kaikkeen ja ilman yhtä ei ole toista. Jos ei ole rohkeutta, ei ehkä koskaan koe häpeää, muttei myöskään saavuta mitään.

En tässä sen enempää lähde referoimaan Brené Brownin puheenvuoroja, sillä kannattaa ehdottomasti katsoa itse. Lupaan, että puheenvuorolla on vaikutusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Housut ja paita: PBO

Kengät: Saucony

Kuvat: Minna Barbunakis

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä