Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vaatekaapin valaistuminen

13.12.2018 4 kommenttia

Etsin vaatekaapin Nirvanaa. Sitä hetkeä kun voi kertoa jotain siitä kuka on, ennen kuin edes avaa suutaan. Se on valitettavasti kovin vaikeaa, kun tuntuu, että tänään olen taas hieman eri tyyppi kuin eilen.

Muodin Siddharta Gautama, Karl Lagerfeld pukeutuu joka päivä samaan asuun. Voisiko ratkaisu olla se, että oma univormu on joka päivä sama? Ei tarvitsisi vaihtaa vaatteita viisi kertaa ennen töihin lähtöä tai miettiä tuntuuko minusta tänään juuri tältä.

Sitoutuminen tiettyyn tyyliin on vain niin kovin vaikeaa. Se on vähän kuin viettäisi loppuelämän syöden vain lempiruokaansa, eikä koskaan katselisi vieraisiin pöytiin, saatikka hairahtuisi maistamaan. Ehkä jonkinasteinen vaihtelunhalu ja linjattomuus omassa vaatekaapissa johtuu juuri siitä, että tyylin lisäksi oma persoonakin kehittyy. Vaikka nyt aletaankin olemaan jo lähellä sitä hetkeä, kun virheostokset jäävät kaupan hyllyille ja viimeisimmät trendit trendikkäämpien päälle. Eli tietty linja ja potentiaali omasta vaatekaapista (ja pään sisältä) jo löytyy. Matkalla kohti valaistumista ollaan, mutta se matka on pitkä (ja valitettavan kallis monellakin tasolla).

Matkan tekee sujuvammaksi se kun löytää apua brändeistä, jotka ovat myös matkalla jonnekin. Yksi uusista suosikkibrändeistäni on kotimainen Hálo. Merkin laadukkaat ja pohjoismaisen ajattomat luomukset istuvat rennosti, mutta suoristavat ryhtiä kuin itsestään. Suomalaisten Marta Valtovirran ja Jukka Puljujärven Lapin luonnosta inspiraationsa saava brändi on näkynyt viime aikoina jopa Italian Voguen sivuilla.

Upeutta, että tässä maassa on näin huikeita tyyppejä, joilla on näkemystä ja uskallusta, sekä tinkimätöntä kauneudentajua. Voisin hyvin kuvitella siirtyväni täysin kotimaisiin brändeihin. Kunhan täällä vielä olisi taho, jolta löytyisi hyvät farkut ja tarpeeksi laadukkaat laukut. Onko heitä?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuvissa näkyvän mekon kuosi on lappilaisen kuvataiteilija Reidar Särestöniemen maalauksesta.

Mekko: Halo from North

Kengät: Fendi

Korvakorut: Kenneth Cole

Kaulakoru: Sif Jakobs


Sukkikset: Wolford

Kuvat: Minna Barbunakis

Katso myös juttu kotimaisesta Onarista tästä.

 1. Marta

  Mieletön nainen!

  • Muotikuiskaaja

   Kiitos kaunis ;)

 2. Merja

  Meillä on vielä pitkä matka maailmalle. Suomalainen suunnittelu on jotenkin kökköä (mikä sana) eli jäykkää ja laatikkomaista. Siitä puuttuu linjakkuus, helppous, asujen leikkaukset, kuosittelu, väritys, materiaalien sopivuus tuotteisiin. Esim. likaisista väreistä, laatikkomaisista, jäykistä ja liian vahvoista kankaista valmistetuista vaatteista on Marimekko.
  Lumi-merkin laukut ovat jotenkin ryhdittömiä ja viimeistelemättömiä.
  Minna Parikan kengät ovat lasten kenkiä aikuisille.
  Listaa voisin vielä jatkaa, mutta näihin kulminoituu suomalainen suunnittelu.

  • Muotikuiskaaja

   Sulla on näköjään harmillisen huonoja kokemuksia suomalaisesta suunnittelusta. Osan niistä kyllä jaan itsekin, mutta löytyy meiltä (varsinkin nykyään) paljon hyviäkin brändejä, joilla on näkemystä ja uudenlaista otetta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä