Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tyttö sinä olet tähti

15.01.2015 Ei kommentteja

Miksi meitä aikuisia naisia tytötellään? Olen saanut “nauttia” siitä melkein koko aikuisikäni. Yleensä tytöttelijänä toimii keski-ikäinen mies, joka tekee sen ns. pilke silmäkulmassa. Muttei kuitenkaan. Jos nainen on ohittanut teini-iän, tytöttely ei enää ole ok.

Sen tarkoituksena on ilmaista mikä meidän tyttöjen paikka on. Kertoa, että olen vain tyttö. Vain tyttö, joka ei pärjää tässä kovassa maailmassa. Vain tyttö, jolla ei voi olla mitään älykästä sanottavaa. Eikä siihen aina edes tarvita kyseistä sanaa. Käyttäytymisellä pystyy helposti saamaan aikaan saman vaikutelman.  

En ota tätä tasa-arvokysymyksenä, vaikka monesti tytöttelijöiden mielestä naisen rooli – varsinkin työelämässä – on vähäpätöisempi kuin miehen. Vähän kuin työpanoskin olisi se kuuluisa euro, joka meille naisille on 80 senttiä. Enkä ole edes herkkähipiäinen, otan tytöttelyn vastaan kuin nainen, sillä tiedän mistä tytöttelijöillä yleensä puristaa. Onneksi löytyy paljon miehiä, jotka ymmärtävät (tai pelkäävät tarpeeksi) olla tytöttelemättä. Eikä tytöttely ole vain miesten yksinoikeus, kyllä sitä harrastavat naisetkin. 

Sanalle on kuitenkin paikkansa. Niin kuin aina, asiayhteys ratkaisee. Tyttäreni kutsuu minua tytöksi, koska hänen maailmassaan ei ole olemassa kuin tyttöjä ja poikia. Isäni voi sanoa minua omaksi tytökseen, koska hänelle tulen aina sellainen olemaan. Kenelläkään muulla tätä oikeutta ei ole. Tyttöys on hieno asia, ei tehdä siitä vähäpätöistä.

Tytöttelylle nimittäin löytyy vaihtoehto. Sitä sanotaan etunimeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Housut: H&M Trend, T-paita: Zadig&Voltaire, Lenkkarit: Converse, Sormukset: Glitter, Pernille Corydon, Ur&Penn, Efva Attling, Käsikoru: Lumi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä