Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pystyt mihin vaan

18.04.2018 Ei kommentteja

Kuinkakohan monta kertaa olen kuullut tyttäreltäni lauseen: “sitten kun kasvan isoksi”. Sitten teen mitä itse haluan. Sitten valvon joka ilta myöhään ja kiipeän sen korkean puun latvaan. Sitten syön niin paljon karkkia kuin haluan, enkä pese ikinä hampaita. Ikinä.

Lapsilla on kuvitelma aikuisuuden kaikkivoipaisuudesta. Että aikuisena on helppoa, kun voi itse päättää mitä tekee. Se jos joku on yksi suurimmista valheista. Aikuisina vasta olemmekin oman voimattomuutemme vankeja. Elämme sitten kun -maailmassa. Sitten kun on tarpeeksi rahaa ja aikaa. Sitten kun teen mitä haluan. Sitten kun en pelkää mitään, edes itseäni.

MItä jos uskaltaisimme jättää taakse ajatukset omasta voimattomuudestamme ja luottaa omaan potentiaaliimme? Nousisiko silloin esiin se, mitä me pohjimmiltamme haluamme olla, tehdä, luoda ja kokea. Selkenisikö oma merkitys tässä aivan liian isossa maailmankaikkeudessa?

Psykiatri Carl Gustav Jung määritteli elämän tarkoituksen potentiaalin avulla: ”Elämän tarkoitus on oman potentiaalin tunnistaminen ja aktivoiminen.”  Myös Kreikan suuret filosofit, Platon ja Aristoteles neuvoivat kuulijoitaan itsetuntemuksen kehittämiseen: ”Tunne itsesi”. Mitä sille lapsen rajattomalle itsetunnolle tapahtuu, kun kasvamme isoiksi? Onko se vain liian pelottavaa tavoitella täyttä potentiaaliaan ja katsoa sisäänpäin. Mitä jos sieltä löytyykin jotain mistä ei pidä?

Lapset nimittäin pystyvät mihin vain. Rakastamaan ehdoitta ja elämään hetkessä. Menemään pää kylmänä kohti seikkailuja, pelkäämättä sitä mitä huomenna voi tapahtua. Olemaan vapaa itse keksityistä rajoituksista ja estoista. Oikeasti tuntemaan itsensä ja omat mahdollisuutensa. Kuka meistä aikuisista voi sanoa samaa? Ehkä lasten pitäisikin opettaa meitä. Tyttäreni sanoi tänään illalla nukkumaan mennessä: “Äiti, sä pystyt mihin vaan.”  Sitten kun siihen vielä uskoisi itsekin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Takki: Odd Molly

Laukku: Balmuir

Neule: GANT

Farkut: Anine Bing

Aurinkolasit: Carrera

Kengät: Hogan

Kuvat: Minna Barbunakis

Katso myös juttu ihanimmista itseruskettavista tästä.

 

TallennaTallenna

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä