Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pukeudu ikäisesi mukaisesti

18.02.2019 3 kommenttia

Näinä päivinä, kun 40 on uusi 30, ja eläkeikäiset huikeat naiset, kuten Iris Apfel ja Carmen Dell´Orefice valtaavat muotimaailman, ei pukeutuminen ikänsä mukaisesti tarkoita enää samaa kuin ennen. Viisikymppiset ja kuusikymppiset upeat naiset pukeutuvat tiukkoihin kynähameisiin tai rikkinäisiin farkkuihin. Mihin ikinä haluavat.

Vaikkakin sama vaate saa täysin erilaisen fiiliksen eri ikäisillä naisilla. Kuvittele vaikka epäsymmetrinen punainen röyhelömekko itselläsi. Ja sitten se sama isoäidilläsi. Molemmat kertovat ihan eri tarinaa. Kummatkin omalla tavallaan valloittavaa ja arvokasta.

Vielä joitain vuosia sitten naistenlehdissä oli artikkeleita, eräänlaisia sääntöjä “kuinka pukeudut parikymppisenä, kolmekymppisenä, nelikymppisenä…” Ja usein lista loppui juuri neljään kymppiin. Ihan kuin viisikymppiset tai sitä vanhemmat tippuisivat pois kartalta. Iällä kun ei ole juurikaan tekemistä sen kanssa, pystyykö uskottavasti kantamaan jotain tiettyä asua. Asenteella sitä vastoin on. Yksilöllinen ja oman näköinen pukeutuminen toimii aina. Ja se jos mikä on ajatonta.

Toki ikä on vaikuttanut jollain tavalla omaankin pukeutumiseeni. Kyse ei ole siitä, etteikö “tässä iässä” voisi laittaa mitä vaan päälle, vaan enemmänkin siitä että mukavuus on tullut jäädäkseen. Vaatteen pitää nykyään tuntua hyvältä päällä, kun taas joskus parikymppisenä kävelin jalat rakoilla numeroa liian pienillä kengillä. Sitä jollain tapaa pukeutuu nykyään enemmän itseään kuin muita varten. Vaikka totuuden nimissä jos pukeutuisin vain ja ainoastaan itseäni varten, olisin suurimman osan ajasta alasti.

Älä siis missään nimessä pukeudu ikäsi mukaan, vaan juuri niin kuin parhaalta tuntuu. Ikä, niin kuin pukeutuminenkin, on mielentila. Päätä itse millainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Neule: Selected Femme

Nahkahousut: Andiata

Buutsit: Dr. Martens

Laukku: Chanel

Kuvat: Minna Barbunakis

 1. Pirjo Valkasmaa

  Hei, olipa hieno lukea juttusi iästä ja pukeutumisesta – asian kanssa tulee itsekin aika ajoin mietintää (ikää on jo 60, mieli iätön). Toki tiettyjä asioita on syytä huomioida, mutta kuten niin ihanasti totesit – ikä ja pukeutuminen on mielentila. Nautitaan siis mukavasta ja kauniista pukeutumisesta aina vaan.
  P.s. Olet hyvä kirjoittaja!

  • Muotikuiskaaja

   Nimenomaan. Upeaa, jos nautit pukeutumisesta. Äitini, joka on kohta 80v, on yksi tyylikkäimmistä naisista vieläkin ;)

 2. Anne

  On ihana lukea sinun mielipiteesi pukeutumisesta eri ikäisenä.Itse olen 67 v ja haluaisin pukeutua farkuihin ja maihareihin sekä samanlaiseen ihanaan neuleeseen kuin sinulla on. taidampa kokeilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä