Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pidä kiinni suunnitelmista

13.04.2018 Ei kommentteja

Olen suunnittelija. Enkä puhu nyt siitä hienommasta merkityksestä sanalle. Puhun siitä ihmistyypistä, joka haluaa suunnitella kaiken. Kyllä, kaiken, mahdollisimman pitkälle ja tarkasti. Eikö kuulostakin spontaanilta ja seksikkäältä? Nykypäivän alati muuttuvassa ja ähkyisessä maailmassa, suunnitelmien tekeminen kuulostaa jäykälle ja vanhanaikaiselle. Jotkut (tiedätte keitä olette) ystäväni ja työkaverini naureskelevatkin avoimesti kalenteroinnilleni ja erittäin yksityiskohtaisille to do -listoilleni.

En vain pysty olemaan niin spontaani kuin haluaisin. Tärkeistäkin ihmissuhteista on joskus vaikeaa pitää huolta näinä ruuhkavuosien (termi, joka aiheuttaa minussa kylmiä väreitä) huippuaikoina. Joidenkin ystävieni kanssa on sovittu kalenteriin lounas tai kahvihetki kuukausi etukäteen. Itselleni nämä suunnitelmat ovat sitoumuksia, joista ei kevyesti luisteta. En nimittäin pidä suunnitelmien muutoksista. Tai odottamisesta. Jos jotain on sovittu, pysytään siinä.

Suunnitelmat ovat ehkä eräänlainen selviytymiskeino. Ne pakottavat priorisoimaan. Kun kalenteri päästää muistutusäänen useammin kuin Facebook ehtii vuotaa tietojamme, kannattaa miettiä tarkasti mihin aikansa käyttää. Hyvä ajatusleikki on miettiä mitä jos päivässä olisikin vain kymmenen tuntia nykyisen 24 sijaan. Käyttäisitkö aikaasi viisaammin? Muuttuisiko to do -listan tärkeysjärjestys? Olisiko ehkä jotain mitä jättäisit kokonaan tekemättä?

Aika on tärkeintä mitä meillä on, ei tuhlata sitä. Käytetään sitä siihen mikä merkitsee. Ja jos omassa elämässäsi on suunnittelija, jota ei aina osaa käsitellä rennosti suunnitelmien muuttumista, suhtaudu häneen kaikella rakkaudella. Kyse ei ole tiukkapipoisuudesta, vaan välittämisestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nahkatakki: Acne

Hame: Twinset

Neule: Twinset

Farkut: BikBok

Kengät: Chloe

 

Katso myös juttu upeasta Anni Ruuthista tästä.

 

TallennaTallenna

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä