Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Optimistit ja yksisarviset

26.04.2018 Ei kommentteja

Elämä ei ole ennustettavissa. Se on usein outoa ja pelottavaa. Ja juuri kun luulet, että kaikki on kontrollissa, jotain tapahtuu. Ihan kuin elämä tekisi sen vain muistuttaakseen, ettet tiedä paskaakaan. Kuinka masentavaa on se, että kaiken tämän pallolla vietetyn ajan jälkeen emme vieläkään tiedä mistään mitään.

Lähipiirissäni on pari ikuista optimistia. Tiedättehän sen tyypin, jonka tunnistaa leveästä hymystä ja positiivisuuden  harmonisesta aurasta jo matkojen päästä. Sen tyypin, jota kaikki rakastavat ja joka muistaa tuoda valoisan puolen jokaiseen tilanteeseen. Jopa siihen kaikkein pimeimpään. Sen ärsyttävän tyypin, jota ei kuitenkaan edes voi inhota. Niin kuin ehkä äskeisestä voisi arvata, en ole tälläinen tyyppi. Saatan hyvinä päivinä jopa suhtautua positiivisesti tulevaisuuteen, mutta pidän kuitenkin aina mielessä, että huomenna kaikki voi jo olla huonommin. Joinain päivinä olen kateellinen noille äärioptimisteille, jotka menevät eteenpäin yksisarvisen selässä neilikoita haistellen. Toisina toivon, että he tippuisivat selästä.

Eräässä tutkimuksessa pyydettiin ihmisiä kolmen viikon ajan kirjaamaan joka päivä viisi asiaa, joista he olivat kiitollisia.Tavoitteena oli mitata onko kiitollisuudella ja positiivisuudella vaikutusta hyvinvointiin. Ja olihan sillä. Tutkittavana olleet ihmiset nukkuivat paremmin ja raportoivat hyvinvointinsa kasvaneen. Tutkimuksissa on myös havaittu, että optimismi on opittu käytösmalli. Hieman päättäväisyyttä ja keskittymistä, ja kuka vain voi oppia optimistiksi. Luonnollisestikaan se ei auta, jos yrittää vain leventää hymyä silloin kun kaikki vituttaa. Ehkä enemmän on kyse siitä, millä tapaa selittää itselleen onnistumiset ja varsinkin epäonnistumiset. Niihin ei kannata jäädä vellomaan tai miettimään etukäteen mitä pahaa voi tapahtua (note to self). Sillä joskus huonot ennustukset toteuttavat itseään.

Ja sitten voi muistuttaa itseään siitä, että yksisarvisen selässä voi tapahtua ihan mitä vaan ja neilikoiden tuoksu vie vain lähemmäs valoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paita: Superdry

Kengät: Other Stories

Laukku: Gucci

Aurinkolasit: Vintage

Kuvat: Minna Barbunakis

 

TallennaTallenna

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä