Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Onko hipsteri kirosana?

11.11.2016 4 kommenttia
Ainakin se on vitsi, jonka kohteeksi harva haluaa tunnustautua. Stand-up koomikkojen vakiomateriaalia.

Wikipedia tietää kertoa, että Hipsteri (engl. hipster) on slangisana, jota on 2000-luvulla käytetty väljästi kuvaamaan kaupunkilaista alakulttuuria, johon kuuluu indie-musiikin harrastaminen ja grungen tavoin työväenluokkainen pukeutuminen. Hipsterit lainaavat ja yhdistävät aiempien nuoriso- ja vaihtoehtokulttuurien vaikutteita, usein ironisesti.

Olennaista onkin kai joskus ollut erottautuminen, kunnes erottautujia oli niin paljon, että kaikki olivatkin samanlaisia. Nykyään koko termi on jollain tapaa keinotekoinen. Onko kukaan enää ainutlaatuinen, kun kaikki niin kovasti yrittävät sellaisia olla. Sana, joka ennen kai jollain tapaa kuvasi luovaa ala-kulttuuria on tullut kuvaamaan tiettyä ulkomuotoa.

Tänä päivänä “hipsterit” tunnistaa Pelagon polkupyörästä, kädessä olevasta artesaanioluesta, kalliista aurinkolaseista ja partaöljystä. He pukeutuvat paremmin kuin tyttöystävänsä. Heillä on luultavasti start-up yritys, joka yrittää tuoda markkinoille ekologista teknologiaa kuten aurinkokennoja, joista voi tehdä kaulakoruja.

Toisaalta Warholia tai Hendrixiä olisi ehkä voinut kutsua oman aikakautensa hipstereiksi, joten keitä me olemme huutelemaan kyseistä kirosanaa. Ruutupaita, tatuoinnit ja kämppä Punavuoressa eivät tee kenestäkään coolia, mutta eivät toisaalta hipsteriäkään. Harmillista, sillä jotenkin ihmisiä pitäisi kategorisoida… Ehkä sana on juuri siksi tullut kuvaamaan kovin laajaa ihmisjoukkoa, jolle on vaikea laittaa labelia, mutta josta olisi niin hauska tehdä pilaa.

Tätä hipsteriä voi muuten seurata myös Instagramissa @piizu

Mainos alkaa
Mainos päättyy

img_5740-2

img_5798-2

img_5764-2

img_5758-2

img_5745-2

img_5770-2

Jakku: Garcia Jeans

Neule: s.Oliver Black Label

Farkut: Kappahl

Sukat: Becksöndergaard

Kengät: Tamaris

Laukku: Celine

Laukkukorut: Balmuir ja NK lastenosasto

 1. Sanna

  Haha. Tunnistin mieheni oheisesta :) hauskat kengät ja sukat!

  • Muotikuiskaaja

   Kiva kuulla… terkkuja miehelle, hah.

   Kengät ovat vielä mukavat kaiken lisäksi.

 2. Janni

  Tosi hauska asu, tosin vähän hipsterimäinen ;) jatka samaan malliin!

  • Muotikuiskaaja

   Kiitti! Kai :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä