Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Onko helpompaa olla hauska sosiaalisessa mediassa kuin oikeassa elämässä?

30.03.2018 Ei kommentteja

Mitä enemmän kirjoitan itsestäni ja ajatuksistani blogiin, sitä enemmän huomaan eroavaisuuksia siinä miltä kuulostan siellä versus oikeassa elämässä. Kirjoitukseni voivat olla parhaimmillaan hauskoja ja ulospäinsuuntautuneita. Usein hieman itseironisia ja itsevarmoja, kylmiäkin. Jotain samaa on toki reaalimaailman persoonassani, mutta syvältä sisältä löytyy paljon muutakin, kuten ujous, herkkyys ja eräänlainen omituisuuskin.

Sosiaalisen median minä on vähän kuin jäävuori, jonka huipun näkevät kyllä kaikki, mutta se isompi ja tärkeämpi osa jää veden alle piiloon.

Sosiaalisessa mediassa korostuu rakkauteni kaikkeen kauniiseen. Kun taas oikeassa elämässä tärkeimmät asiat eivät ole kiiltokuvaa. Sosiaalisessa mediassa minulta löytyy mielipide kaikkeen. Ihan kaikkeen. Oikeassa elämässä taas haluan kuulla mitä mieltä muut ovat. Sosiaalisessa mediassa on helppo luoda suhteita ja klikata peukkua, kun taas oikeassa elämässä olen tarkka siitä keitä päästän lähelleni.

Median kautta saa monesti hieman kaksiulotteisen kuvan ihmisistä. Kauniiden kuvien ja tarkoin mietittyjen lauseiden kautta ei näe kokonaisuutta. Oletteko huomanneet, että todella monien Instagram tekstit ovat lainauksia. Lainauksia, joiden avulla halutaan vaikuttaa vähän hauskemmalta ja vähän fiksummalta kuin onkaan. Lainauksia, joita sitten käyttävät kaikki muutkin. Olen itsekin sortunut tähän, sillä onhan se helpompaa kaivaa googlen kätköistä jo valmiiksi mietitty hauska one-liner, kuin yrittää keksiä sellainen itse.

Internet on uskomattoman tehokas väline (minä)kuvan muokkaamiseen. Sen avulla saa rajattua helposti kaiken mitä ei halua näyttää kuvan ulkopuolelle. Ja jos kuvan alla oleva teksti tuntuukin huonolta, sen voi helposti käydä jälkeenpäin muuttamassa. Oikeassa elämässä sanotulle ei onneksi tai valitettavasti voi tehdä niin. On paljon helpompaa olla viihdyttävä online. Tekstin voi kirjoittaa uusiksi monta kertaa. Kirjoittaa ja pyyhkiä pois virheet ja epäloogisuudet. Joskus jopa sen herkkyyden.

Ja silti liian usein itsekin valitsen näyttäväni vain sen jäävuoren huipun. Toki se huippu on sitä samaa jäävuorta. Ihan samaa jäätä kuin pinnan allakin oleva osa.

Housut: Katri Niskanen
Nahkalippis: KN Collection (miesten)
Liivi: Hunkydory
Kashmirpoolo: Andiata

Kuvat: Minna Barbunakis

Katso myös aiempi juttu oman brändin rakennuksesta tästä.

 

TallennaTallenna

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä