Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Maailman vanhin satu

30.06.2017 Ei kommentteja

Tarinoissa on yleensä aina jokin opetus.

Maailman vanhin satu opettaa meitä naisia, että kunhan teet työsi hyvin ja mukisematta, niin voit päästä pitkälle. Aina prinsessaksi asti. Vaikka tänä päivänä paljon kiinnostavampaa olisi tehdä työnsä hyvin, pitää ääntä tavoitteistaan ja muuttaa maailmaa matkalla. Olisikohan Tuhkimon tarina ollut yhtä suosittu, jos hän olisi potkaissut lasikengät jalastaan, unohtanut prinssin ja perustanut kuljetusalan yrityksen kurpitsavaunuillaan.

Parhaat tarinat eivät kuitenkaan ole fiktiota, sillä todellisuus on usein tarua ihmeellisempää. Vai kuka olisi voinut keksiä tarinan, jossa sovinistisesta B-luokan julkkismiljonääristä tulee Amerikan presidentti.

Kuuntelin mediapersoona Jani Halmeen esitystä, jossa hän puhui tarinankerronnasta. Tärkeimpänä mieleen jäi se, että tarinan pitää olla kertomisen arvoinen ja merkityksellinen muillekin kuin kertojalle. Tärkeää on myös, että alkutilanne on erilainen kuin lopputulos, mikä johtaa siihen että tarinassa pitää olla käänne. Se kohta joka koukuttaa kuulijan haluamaan kuulla lisää. Kun tarkemmin alkaa miettimään, niin tämä käänne löytyy kaikista elokuvista. Jopa niistä kaikkein huonoimmista. Poikkeuksena ehkä aikuisviihde-elokuvat, joissa käänteellä voidaan tarkoittaa jotain ihan muuta.

Tarinoissa on tahtoa, pyrkimyksiä ja esteitä, vähän niin kuin elämässäkin. Se vaatii myös päähenkilön. Sen, jonka matkaa me seuraamme ja jonka onnistumista toivomme.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yritin keksiä tarinaa alla oleviin valokuviin. Tien ylityksestä ja puun alla seisomisesta ei sellaista syntynyt, enkä halunnut kirjoittaa fiktiota, joten jätetään tarinat siihen kertaan kun takataskussa on jotain kertomisen arvoista.

Toppi ja Hame: Andiata

Kello: Daniel Wellington

Aurinkolasit: D&G

Valokuvat: Minna Barbunakis

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä