Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Keltainen huhtikuu

15.04.2019 2 kommenttia

Auringon paiste muuttaa maailman. Eikä vähiten sen vuoksi, että aurinkolasit saturoivat sen mitä niiden läpi katsoo. Taivas näyttää vähän sinisemmältä, ruoho vihreämmältä, viini kylmemmältä ja ihokin hieman ruskettuneemmalta. Eräänlainen pieni pako todellisuudesta.

Jotain niin kovin kiihdyttävää on tässä ajanjaksossa, kun aurinko alkaa paistamaan ja päivät pitenemään. Tässä ajanjaksossa, kun ihmiset hymyilevät ja jopa toisinaan puhuvat toisilleen.

Eikä kyse ole pelkästään fiiliksestä, vaan taustalla on tutkittua tietoa. Auringonpaiste käynnistää aivoissa serotoniinintuotannon. Siihen liittyy empatian tunteen lisääntyminen (sekä se, että muut ihmiset ärsyttävät vähän vähemmän). Serotoniinin lisäksi valo kiihdyttää toisenkin välittäjäaineen, eli dopamiinin tuotantoa. Dopamiinin vaikutuksen voimistuessa mielihyvän kokemukset lisääntyvät. Ei siis ihme, että keväällä ja kesällä tutkitusti myös pariudutaan enemmän kuin pimeinä kuukausina.

Valo ja pieni tauko pääsiäisen muodossa tulee tänä vuonna hyvään aikaan. Aion viedä aivot kylpylään ja kropan lenkkipolulle. Syön hyvää ruokaa ja nautin vielä paremmasta seurasta. Laitan päälle rupuisimmat verkkarit ja nostan jalat ylös. Tai sitten vain istun terassilla viinilasi kourassa ja nautin dopamiinin vaikutuksista.

Sillä joskus kaikista tuottavinta on päästää hetkeksi irti. Viikonloppuna, kun aurinko paistaa terassille ja värjää kaiken hehkuvan oranssiksi, muistan ehkä miksi.

Puku: Sand
Kengät: Fendi
Toppi: Zara

Kuvat: Minna Barbunakis

  1. Merja

    Fantastico!

    • Muotikuiskaaja

      Haha, grazie ;)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä