Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Hormonit ja minä

13.04.2017 2 kommenttia

Mielialani vaihtelee päivittäin. Tänään kun heräsin räntäsateeseen tajusin, että voin laittaa pienen osan tuosta vaihtelusta sään piikkiin, ja siihen mitä Mette aamuisin minulle kertoo. Toinen osa on valitettavan tiukasti kiinni hormoneissa. Noissa mystisissä naisten maailmaa liikuttavissa  välittäjäaineissa, joista kukaan ei loppupeleissä tunnu tietävän mitään. Niiden piikkiin on helppo laittaa erinäisiä selittämättömiä oireita.

Termi hormoni on peräisin kreikankielisestä sanasta hormao, joka tarkoittaa kiihdyttää tai herättää. Sitä se tosiaan tekee. Kiihdyttää sokerinhimoa, turvotusta sekä kramppeja. Herättää ruokahalun, ärtyneisyyttä ja unesta.

Hormonit vaikuttavat kaikkeen, niin hyvässä kuin pahassakin. Ne pyrkivät pitämään yllä elimistön tasapainotilaa epäonnistuen siinä yleensä surkeasti. Pari keinoa näitä muotoaan muuttavia pirulaisia vastaan on keksitty. Yllättäen ne ovat niitä mitkä auttavat kaikkeen muuhunkin. Niitä, joita ei ikinä saa tasapainoon, vaikka kuinka yrittäisi. Liikunta, oikea ruokavalio, uni, stressitason vähentäminen sekä ystävä (jolle voit puhua vaikka kuukautiskierron vaikutuksesta parisuhteeseen).

Uskon, että hormonitaso vaihtelee meillä naisilla noin kerran minuutissa. Mutta jos olet mies, kannattaa varoa kyseisen sanan väärinkäyttöä. Mikä tarkoittaa yleensäkin koko sanan käyttöä. Sillä jos käytät sanaa hormonihirviö, tulet taatusti näkemään sellaisen.

Paita: Dante6 (Dots)
Nahkahousut: Acne
Kaulahuivi: Balmuir
Laukku: Valentino
Kengät: Ellos

  1. Anna

    Nauratti! Tuttuja ajatuksia!

    • Muotikuiskaaja

      Hauska kuulla, että muillakin on näitä selittämättömiä oireita ;)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Tilaa Elle

Seuraa Elleä

[ap_instagram_slider]