Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Feminist take no shit

17.07.2017 2 kommenttia

Sanalla feministi on aina ollut hieman negatiivissävytteinen kaiku. Vaikka feminismi oikeastaan tarkoittaa vain sitä, että ihmiset voivat yhtäläisillä mahdollisuuksilla olla sellaisia kuin ovat, ilman että vehje jalkojen välissä ohjailee omia ja ympäristön odotuksia. Feministi ei suinkaan vihaa miehiä. Päinvastoin.

Feministeillä on hullu ajatus siitä, että ihmiset ovat tasa-arvoisia. Heitä kulkee keskuudessamme sankoin joukoin ja he näyttävät vähän minulta, ja ehkä vähän sinultakin. Ehkä jopa isältäsi ja aviomieheltäsi.

Vaikka meitä kulkeekin täällä enemmän ja enemmän, emme ole tasa-arvoisia. Vielä. Helpoiten sen huomaa palkkakuitista, jossa edelleen näkyy penislisä. Nainen, joka etsii baarista seuraa ja elää avoimesti niin kuin haluaa on helppo. Mies, joka tekee samoin on kaikkien janoisten sankari. Ikäkään ei kohtele meitä tasa-arvoisesti. Miehestä tulee ikääntyessään charmikas, mutta naisesta ainoastaan vanha.

Näin naisten jalkapallon EM-kisojen aikaan mieleeni muistuu omat peliajat. Muistan kuinka eräs miesvalmentaja ehdotti, että pelaisimme minishortseissa ja tiukoissa paidoissa, jotta saisimme lisää katsojia. Sillä eihän kukaan naisten pelaamista tulisi katsomaan, jos liukutaklauksessa ei vilahtaisi vähän kankkua.

Tyttärenikin sanoi hiljattain, että jalkapallo on poikien laji. Kuulemma näin hänelle oltiin päiväkodissa kerrottu. Ei auttanut, että olen aina sanonut hänelle, että voit tehdä ihan mitä vain. Sinusta voi tulla ihan mitä vain. Ihan mitä ikinä haluat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sukupuolen ei pitäisi koskaan ohjata tekemistä – tai ammatinvalintaa. Jos nimittäin teet aina sitä, mikä on mielestäsi kiinnostavaa, ainakin yksi ihminen on tyytyväinen.

Loppukevennyksenä kirjailija Caitlin Moranin näppärä tapa selvittää oletko feministi.

Työnnä käsi housujen kauluksesta sisään.

a) Onko sinulla vagina?

b) Haluatko päättää mitä sillä tehdään?

Jos vastasit myöntävästi molempiin kysymyksiin, niin onneksi olkoon! Sinä olet feministi!

Takki: Maison´s Forte Dei Marmi

Farkut: Levis

Lenkkarit: Superga

T-paita:Efva Attling

Laukku: Chloe / Laukun remmi: Valentino

Aurinkolasit: Dita

  1. Katjusa

    Hauska kirjoitus! Feministit rulaa.

    • Muotikuiskaaja

      Haha, todellakin rulaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä