Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Uusi iho

25.02.2017 4 kommenttia
Olen jonkin sortin kosmetiikkafriikki. Rakastan kauniita purkkeja ja purnukoita, sekä isoja lupauksia. Viime vuosien aikana olen kuitenkin oppinut lukemaan niitä purkkeja hieman kriittisemmin

Useissa ihonhoitosarjoissa ei oikeastaan ole juurikaan hoitavia, vaan ennemminkin hetkellisesti ihon pintaa optisesti silottavia raaka-aineita.

Törmäsin hiljattain uuteen sarjaan, joka todella herätti mielenkiinnon. Amerikkalaisen ihotautilääkärin Dr. Obagin kehittämä Zo Skin Health -sarja on noussut Yhdysvalloissa suureen suosioon. Osasyynä tietenkin kuvankauniit julkkikset, kuten Sofia Vergara, jotka tunnustautuvat Zo:n käyttäjiksi, mutta myös tuotteiden teho. Ennen- ja jälkeen kuvia on netti pullollaan.

Kävin Helsingissä hoitola Skinmedissä kokeilemassa kyseisen sarjan happokuorintaa (Zo Skin Brightening treatment), jota voi hyvällä syyllä kutsua tuhkimohoidoksi. Hoito yhdistää ihoa uudistavia AHA-happpoja, vitamiineja ja muita aktiivisia ainesosia, jotka napakoittavat ja antavat iholle ihanaa hehkua  välittömästi. Skinmedin pitkän linjan ammattilaista Anne Tuovista voi siis kutsua tuhkimontekijäksi. Iho on heti todella kirkas ja heleä, ei tarvetta meikille.

Tulos pysyy pitkään ja hoito jatkuu kotona tuotteiden avulla. Tärkeässä roolissa Zo-sarjan logiikassa on puhdistus ja kuorinta, sekä ihon suojaus ulkoisilta ärsykkeiltä. Tuotteet valitaan yksilöllisesti ihon ongelman mukaan. Esimerkiksi itselläni on pigmenttiläiskiä, joista haluan eroon joten tuotteet on valittu sen mukaan.

Kuten yleensäkin ihonhoitoon on sitouduttava, jos haluaa tuloksia. Aion pysyä saman sarjan tuotteissa, mikä tälläiselle purnukoiden suurkuluttajalle on kovin vaikeaa. Toinen asia mikä tekee tiukkaa on korkea aurinkosuoja. Nyt mennään päivittäin SPF 50:llä, eikä aurinko edes paista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eräs itselleni suositelluista tuotteista on Brightenex, joka sisältää 0,5% retinolia. Hyperpigmentaatioita vaalentava retinoli on tutkitusti tehokas uudistava ainesosa ihonhoidossa, mutta sen pitoisuus on monissa tuotteissa ihan liian alhainen, jotta voisi odottaa oikeasti tuloksia. Sen käyttö kannattaa myös aloittaa vähitellen, ettei saa aikaan liian voimakkaita reaktioita.

Teen testin ja kokeilen kaksi kuukautta tuotteita. Olen ottanut ennen-kuvat ja postaan kahden kuukauden päästä jälkeen-versiot, jolloin oikeasti näkee millaisia tuloksia on tullut. Usko ainakin on kova. Aloitin viikko sitten ja jo heti iho tuntuu paremmalta, joten odotan innolla mitä tästä seuraa.

Stay tuned. Yksittäisistä tuotteista lisää ensi kerralla.

Sarjalla on myös starter pack, jolla pääsee hyvin alkuun.

 1. Sanni

  Onpas mielenkiintoinen sarja. Saako sitä tilattua netistä?

  • Muotikuiskaaja

   Sitä ei oikeastaan saa tilattua netistä, sillä ammattilaisen pitäisi aina katsoa oikeat tuotteet juuri omalle iholle. Starter Packilla aloittaminen tosin on helppo keino päästä tuotesarjaan sisään ja sitä saa tilata esim tuolta Skinmedistä.

 2. Lissu

  Onpas mielenkiintoista nähdä millaisia tuloksia tulee. Millä tavalla sun iho reagoi retinoliin?

  • Muotikuiskaaja

   Joskus kun tuloksia tulee vähitellen ei niitä niin selkeästi huomaakaan. Ennen ja jälkeen kuvat ovat hyvä keino nähdä mitä oikeasti tapahtuu ;)

   Aluksi se punoittaa ja alkaa vähän hilseilemään, mutta sen pitäisi loppua kun iho tottuu siihen. Toisaalta reagointi myös kertoo, että jotain tapahtuu…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä